Søg

Når ungerne flytter hjemmefra

Uddannelse, højskole eller delelejlighed med vennerne. Netop nu forlader mange unge hjemmet for at stå på egne ben. Uanset om det er for en periode eller for altid, er det vigtigt at få kigget på forsikringerne, når adressen skifter.

Unge og forsikring

Nicolai Kjærbøl, der til daglig er chef for forsikringskonsulenterne i Købstædernes Forsikring, giver de unge og forældrene gode råd med på vejen til, hvad man bør huske, når de flyveklare unge forlader reden.

Forsikring står nederst på flyttelisten

"Det tager tid og koster energi at finde en bolig, når de unge har besluttet sig for at flytte. Og når adressen er fundet, går gassen af ballonen. Forsikring ligger langt nede på interesseskalaen hos de unge, og som forælder er du som regel den eneste til at huske dem på, hvor vigtigt det er", fortæller Nicolai Kjærbøl.

En ulykkesforsikring handler om dine børns helbred og fremtid

”Først og fremmest skal dine børn have deres egen ulykkesforsikring. Børn og unge er ikke automatisk dækket af forældrenes. Ikke engang mens de bor hjemme - og det kommer af og til bag på forældrene, der ellers mente, at de havde styr på det. Ulykkesforsikring handler om dine børns helbred og fremtid. Mister de førlighed, eller må de opgive den uddannelse de drømte om, rammer det dem for livet. En ulykke kan i værste fald betyde livslange omkostninger.”

Uheld slår hårdere på SU

Indboforsikringen med en indbygget ansvarsforsikring er næsten lige så vigtig, understreger Nicolai. ”Får dit barn stjålet en cykel, sin pc eller mobiltelefon, går det hårdt ud over SU’en, hvis de ikke er forsikret. Det er slemt nok, men kommer dit barn til at forårsage et trafikuheld, kan de risikere at skulle betale af på en erstatning i millionklassen resten af livet.”

Mor ved alt

Husk, at I som forældre er de helt afgørende personer, når jeres børn har brug for praktisk, økonomisk viden, fortsætter Nicolai. En undersøgelse har vist, at hele 56 procent i aldersgruppen 18-25 år spørger deres mor til råds om privatøkonomi og forsikringer. Af en eller anden grund er der lidt mindre tiltro til faren, som 38 procent spørger til råds. Til gengæld er det kun 18 procent af de unge, som spørger bank eller forsikringsselskab.

Pak forsikringerne med i flyttekassen

”Så alt andet lige ligger bolden hos jer, ” siger han. Derfor anbefaler han også, at forældre ud over den traditionelle værktøjskasse, giver ungerne god forsikring med i bagagen, når de flytter. Et godt sted at starte er at ringe til Nicolai og hans team af forsikringskonsulenter, der altid er parat til at rådgive om børn og forsikring.

Få forsikring på to-do-listen

Nyt hjem betyder nye behov til forsikringer. Har du for eksempel tænkt på:

  1. Dækker din nuværende ulykkesforsikring dine børn? Normalt gør de ikke, med mindre du specifikt har bedt om det.
  2. Har dine børn en livsstil, der stiller særlige krav til dækning og forsikringssum? Dyrker de fx motorsport, eller rejser de meget? Har de et fysisk handicap? Arbejder de som model?
  3. Har dine børn behov for tillægsforsikringer? Ikke alle indboforsikringer dækker fx cykeltyveri. Har de andet udstyr eller ejendele, der er særlig udsat for tyveri eller overlast? Bor de i områder med særlig risiko?
  4. Rejser dine børn meget? Unge rejser meget og ofte langt. Husk at få styr på rejseforsikringen.
  5. Er dine børn over 18 år? Du kan godt bestille et forsikringstilbud på deres vegne med deres samtykke, men husk at de selv skal underskrive eller godkende med NemId.

Kontakt os og få styr på forsikringerne

Ring og få en snak med en af vores forsikringskonsulenter eller din assurandør om børn og forsikring. Det giver ro i maven for både forældre og børn. Brug listen ovenfor til inspiration.

Ring 33 14 37 48

Relaterede artikler