Træn dit barn til at blive en sikker cyklist.

Du er den bedste til at vurdere, hvornår dit barn er klar til at cykle ud i verden. Men med denne tjekliste får du en overordnet plan, I kan følge, inden du slipper dem løs på cyklen.

4 ting dit barn skal lære på cyklen

Du er den bedste til at vurdere, hvornår dit barn er klar til at cykle ud i verden. Men med denne tjekliste får du en overordnet plan, I kan følge, inden du slipper dem løs på cyklen.

1.    At holde balancen

Mange vælger at begynde med støttehjul, men det er faktisk bedre at lære barnet at holde balancen selv fra starten. Anbring en pind eller et kosteskaft bag på cyklen, og løb så ved siden af. De lærer det hurtigt – og ellers får du bare masser af god motion.

2.    At bremse sikkert

Kommer barnet fra en løbecykel, bremser det med benene. En vigtig øvelse er derfor at lære at bremse med pedalerne. Tegn to stoplinjer, som I kan køre imellem og øve sig på at bremse, når I når en streg.

3.    At cykle uden at slingre

Når balancen er plads, gælder det om at lære at styre cyklen. Det kan gøres ved hjælp at et par manøvreøvelser. Tegn fx to lange, parallelle streger, og øv jer i at holde jer inden for stregerne, mens I cykler. Barnet skal også øve sig på at se til siden og bagud uden at slingre for meget.

4.    At give tegn

Her skal barnet være i stand til at slippe styret med den ene hånd uden at slingre. Øv jer tålmodigt i at slippe styret og give tegn til at svinge og stoppe. Når barnet føler sig sikker, gør I øvelserne sværere ved at lave sving, stoplinjer osv. Og husk øvelse gør mester. En lille tur hver dag giver hurtigt børnene en fortrolighed med cyklen, så de bliver klar til fx skolevejen.

God tur!

Børneforsikring handler om dine børns helbred og fremtid

Er dine børn under 2 år, er de automatisk dækket af din ulykkesforsikring. Men når de fylder 2, skal de have deres egen. Så er de både dækket, hvis der sker ulykker i hjemmet, på ferien, på legepladsen, i skolen og til fritidsaktiviteter.

Husk tilvalgsdækningen farlig sport, hvis dine børn dyrker risikobetonet sport.

Læs om hvordan vores Børneforsikring dækker

Relaterede artikler