banner-image

Er du klar til efteråret, boligejer?

Forebyg, forebyg, forebyg. Det er og bliver vores mantra. Ikke kun fordi det giver færre skader – selvom det helt sikkert er et kæmpe plus. Nej, mest af alt fordi det sparer dig for en masse bøvl. Og hvis skaden så alligevel sker, så er vi selvfølgelig 100 % med dig. Vi ved bare af erfaring, at forebyggelse kan afhjælpe mange potentielle skader og dermed spare dig for at bruge os.

Vi har derfor samlet 3 overordnede råd til dig, så du og din bolig kan komme godt igennem den våde og kolde tid:

 

3 gode tips

1.

Følg med i vejrudsigten.

Selvom det er en slags folkesport at skælde ud på DMI over deres manglende evne til at forudse fremtidens vejr, så er det som boligejer alligevel en god idé med et halvt øre at følge med i efterårsvejret. Blæser det op til storm, eller er der tegn på kraftig regn, så få trampolinen og andre løse ting på udearealer spændt fast eller pakket sammen og læg sandposer på udvendige ventilationsriste. Dæk også gulvafløbet, og flyt dine ting væk fra kældergulvet.

 

2.

Tjek om der er noget, som skal repareres.

Det kommer jo ikke bag på nogen, men vedligehold er nødvendigt, når vi taler bolig. Tag derfor en inspektionstur rundt om huset, og leg byggesagkyndig i en halv time. Tjek træværk, murværk, sokkel og tag for revner og afskallet maling og puds. Revner tillader, at fugt og vand kan trænge ind i huset, og det kan give fugtskader, skimmelsvamp og råd. Vejr og vind slider på bygninger, så inden efterårsstorme og heldagsregn tager alt for hårdt fat, så er det en god idé at få repareret småskader, så de ikke bliver til større problemer.

 

3.

Hold afløb, nedløb og tagrender rene.

Regnvand er der masser af i det danske efterår, og det er meget vigtigt, at vandet kan blive ført væk fra bygninger og fundament. Alle de smukke efterårsblade lander lige i tagrenden, og selv om det måske ikke er en af efterårets mest charmerende opgaver, så skal de tagrender og afløb altså holdes frie for blade og grene.

Til dig med fritidshus

Er du den lykkelige ejer af et sommerhus, så husk at samme gode råd gør sig gældende her. Derudover kan du med fordel lade huset stå med lidt varme, så fugt og kulde ikke trænger ind. Og husk at lade dørene inde i huset stå åbent, så varmen kan fordele sig mellem rummene. Sidst men ikke mindst, luk for vandet og tøm rørene, så du undgår sprængte vandrør.

 

Når stormen raser

Når vejret så viser tænder, så hold øje med husets ”svage punkter”. Sker der alligevel skader, så sørg for at begrænse skaderne ved at dække af og fjerne genstande, så der ikke sker yderligere skade. Kontakt os og anmeld skaden, så du kan få udbedret skaden så hurtigt som muligt.

Læs meget mere om at holde dit hus i god form til efterårsvejret på boligejer.dk.

 

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Er du i tvivl om, hvordan din hus- eller fritidshusforsikring dækker, så log ind på Mit KF for at se din police eller læs mere om husforsikring og fritidshusforsikring. Ring til os nu, hvis du har spørgsmål til dine forsikringer. 

33 14 37 48