Købstædernes Forsikring er medstifter af ny virksomhed sammen med seks pengeinstitutter

Købstædernes Forsikring er solo-forsikringspartner og medejer i fællesskabet Opendo, der er stiftet sammen med seks pengeinstitutter.

Købstædernes Forsikring er solo-forsikringspartner og medejer i fællesskabet Opendo, der er stiftet sammen med seks pengeinstitutter.

Det betyder flere nye forsikringskunder, samtidigt med at Købstædernes Forsikring er med til at skubbe på udviklingen mod mere fleksible måder at finansiere og forsikre sig på, lyder det fra selskabets administrerende direktør.

Når det nye fællesskab Opendo i dag træder ind på den finansielle scene, er det med Købstædernes Forsikring som fast forsikringspartner. Opendo – der indtil videre tæller i alt seks pengeinstitutter – skal sørge for, at de samarbejdende pengeinstitutter er klar til at hjælpe deres kunder i transformationen fra at eje deres ting til at få adgang til det udstyr, de har behov for. Det inkluderer løsninger inden for både finansiering og forsikring.

”Fremtidens finansielle løsninger er ikke nødvendigvis centreret omkring ejerskab. Vi ser en stigende tendens til, at især virksomheder leaser mere og mere, fx biler, it-udstyr og mobiltelefoner. Det er denne makrotendens fra ejerskab til adgang, som Opendo kommer i møde ved at gøre det muligt for pengeinstitutterne og os at tilbyde mere fleksible finansierings- og forsikringsløsninger,” forklarer Anders Hestbech, administrerende direktør i Købstædernes Forsikring.

Starter med erhvervskunder

Opendo går i første omgang i luften med en it-løsning, hvor de samarbejdende pengeinstitutters rådgivere kan tilbyde erhvervskunder nye og fleksible måder at finansiere biler og udstyr. Derfor er det især forsikring af udstyr, der bliver bragt i spil.

”Vi er i forvejen stærke inden for løsninger til leasingbranchen. Men vores ambition er, at vi løbende udvider produktpaletten over for virksomhederne, samtidigt med at vi også på sigt skruer op for produkter, der giver økonomisk tryghed til privatkunder, der låner, leaser eller abonnerer på deres ting frem for at eje dem,” lyder det Anders Hestbech.

Den helt rigtige retning

Hos Købstædernes Forsikring er det i sig selv ikke noget nyt at indgå partnerskaber med pengeinstitutter. Det gør de i forvejen som en væsentlig del af deres strategi, men med Opendo tager de skridtet videre som medejer:

”Partnerskaber er allerede en del af vores DNA, så det er helt naturligt for os at kigge den vej for at komme endnu tættere på pengeinstitutterne. Når vi vælger at være med i Opendo, er det også, fordi vi ønsker at bakke op og skubbe på udviklingen mod flere fleksible finansieringsformer. Opendo er et rigtig spændende initiativ i den helt rigtige retning,” siger den administrerende direktør og fortsætter:

”Vi går hele vejen og investerer i et medejerskab af fællesskabet. Der findes mange eksempler på, at når danske lokale pengeinstitutter går sammen, kan de skabe stor værdi.”

Relaterede artikler

Kundeejerskab og partnerskaber sikrer 17 % vækst for Købstædernes Forsikring

Kundeejerskabet viser sin styrke hos Danmarks ældste forsikringsselskab, som fortsætter med at tiltrække kunder og udvide partnerskabsaftaler. Bruttopræmieindtægterne er nu ca. 1 mia. kr.
Læs mere

Nu kan du optjene EuroBonus-point på din forsikring

SAS og det kundeejede Købstædernes Forsikring har indgået et strategisk samarbejde omkring flyselskabets populære loyalitetsprogram, EuroBonus.
Læs mere