Miljø og Klima

I Købstædernes Forsikring ønsker vi at reducere vores eget energiforbrug og mindske den klimamæssige påvirkning af vores forretningsmæssige aktiviteter.

Sådan reducerer vi vores energiforbrug

Vores største mulighed for at bidrage til at reducere energiforbrug og CO2-udledning er gennem vores skadebehandling, og vi ønsker at øge fokus på dette fremadrettet. Vi arbejder derudover på at reducere vores eget og vores kunders energiforbrug og CO2-udledning.

Eget energiforbrug

Vi støtter op om samfundets bestræbelser på at begrænse klimaforandringerne, og vi arbejder på at blive CO2-neutrale allerede i 2030. Det handler især om at reducere energiforbruget på vores kontorer i København, Næstved, Odense, Aarhus og Aalborg samt gøre vores persontransport mere klimavenlig.

I 2020 har vi lanceret projektet Digital Kommunikation, som skal gøre os bedre til at kommunikere digitalt med vores kunder. Kunderne efterspørger det, og vi skal kunne give dem en god og professionel kundeoplevelse i mødet med os – også digitalt. Projektet har ikke bare fordele for kunderne. En konkret gevinst for miljøet er, at vi forventer at kunne spare tusindvis af udskrifter på print om året.

Kunders energiforbrug

En stor del af vores forretning handler om at forsikre boliger og erhvervsbygninger. Bygningers energiforbrug udgør ca. 40% af det samlede energiforbrug, og vi ønsker gennem vores rådgivning og sammensætningen af vores produkter at motivere vores kunder til at reducere deres energiforbrug. Vores største mulighed for det ligger i den måde, vi behandler skader på. Fremadrettet vil vi undersøge, om det er muligt at tilbyde fordelagtige produkter til kunder, der opfører nye, klimavenlige bygninger eller energirenoverer eksisterende bygninger.

Skadebehandling

Vores skadebehandling udgør den største mulighed for at bidrage til at reducere energiforbruget og CO2-udledningen. Vi behandler hvert år mange skader på bygninger, biler og genstande i private boliger og i virksomheder. Vi gør det muligt for vores kunder at købe nyt eller få repareret det, der er gået i stykker. Vi kan gøre en mærkbar forskel for klimaet, hvis vi fx i samarbejde med Taksatorringen kan motivere vores kunder til at vælge en brugt bilskærm, når den skadede skærm skal skiftes, så længe det ikke forringer bilens værdi og sikkerhed. Eller hvis vi kan motivere vores kunder til at vælge et forsikringsprodukt hos os, der betyder, at de får en ny energirude i stedet for den gamle rude, der er gået i stykker. Vi ønsker at fremme genbrug, reparation og bæredygtige valg, og vi vil undersøge, hvordan vi kan gøre det endnu mere systematisk.