Påbud fra Finanstilsynet grundet utilsigtet fejl

Købstædernes Forsikring har fået et påbud fra Finanstilsynet angående lønsikringsproduktet, som skyldes en utilsigtet fejl.

Købstædernes Forsikring har fået et påbud fra Finanstilsynet angående lønsikringsproduktet, som skyldes en utilsigtet fejl.

I forbindelse med ansøgning om et nyt forsikringsprodukt hos Finanstilsynet er Købstædernes Forsikring blevet opmærksomme på, at selskabet ikke har den korrekte tilladelse til at sælge og håndtere lønsikringsproduktet. Dette skyldes en utilsigtet fejl. Købstædernes Forsikring er i dialog med Finanstilsynet om at få rettet op på fejlen hurtigst muligt.

Da vi i sin tid udviklede lønsikringsproduktet i 2016, var vi af den overbevisning, at vi havde tilladelse til at sælge og håndtere produktet, fordi vi allerede havde tilladelse til at forsikre økonomiske risici. Denne tilladelse er dog begrænset og inkluderer ikke arbejdsløshedsrisici, og den detalje er der ikke nogen, der har været opmærksomme på. Det er dybt beklageligt, men helt uforsætligt,” forklarer Morten Jepsen, underwritingdirektør hos Købstædernes Forsikring.

Købstædernes Forsikring har med det samme indstillet salg samt markedsføring af lønsikringsproduktet, men fortsætter – efter aftale med Finanstilsynet – med at servicere de eksisterende kunder på produktet, indtil selskabet opnår tilladelsen. Købstædernes Forsikring forventer, at dette sker inden for de næste par måneder på baggrund af en konstruktiv og god dialog med Finanstilsynet.

Læs Finanstilsynets påbud her.