Forebyg vandskade fra brugsvands- og varmeinstallationer

Tag vand alvorligt

At blive ramt af en vandskade kan være meget ødelæggende, og det kræver tid at få udtørret og genopbygget efter en vandskade. Ofte kan vandskader, som skyldes sprængte vandrør, forebygges, eller skadeomfanget kan begrænses, hvis du vedligeholder bygningernes rør og monterer en vandalarm.

4 gode råd til at forebygge vandskader

1. Installér en vandalarm

Installér en vandalarm, som automatisk holder øje med vandforbruget og advarer om, hvis vandforbruger stiger ud over det normale. Der findes mange forskellige typer vandalarmer, og vi anbefaler, at I vælger en model, som automatisk lukker for vandet i tilfælde af alarm.

2. Hold øje med synlige installationer

Hold godt øje med dine synlige vandinstallationer. Ser du større rustplamager eller rør, der begynder at dryppe, så luk for vandet, og kontakt din lokale autoriseret VVS'er hurtigst muligt.

3. Brug kun autoriserede VVS-installatører

Skal du have lavet reparationer på dit VVS-anlæg, så husk altid at bruge autoriseret håndværkere.

4. Hold øje med fugt

Er der områder i bygningen, hvor du begynder at opleve fugt eller gulve, der begynder at give sig og knirke voldsomt, så kan det være tegn på rørbrud og vandskade. Kontrollér, at vandmåleren står stille, når der ikke er vandforbrug i bygningen. Tænk også over, hvor ofte du fylder vand på fyret.

 

Sådan virker en automatisk vandalarm

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om vandskader og vandalarmer, kan du besøge Bolius.dk og læse flere artikler om emnet.