Hold fokus på cybersikkerhed

Cybersikkerhed handler om mennesker,
om adfærd, opmærksomhed og sund fornuft. Følg vores 5 gode råd om cybersikkerhed, så mindsker du og dine medarbejdere risikoen for cyberangreb på jeres virksomhed.

5 gode råd til bedre cybersikkerhed

1. Brug kun de værktøjer og kommunikationskanaler, I ved er sikre.

Vær opmærksomme på brug af fx private e-mailkonti og fil-udvekslingstjenester. Sørg for at aftale, hvilke digitale kanaler I bruger. Det gør det lettere for jer at spotte, hvis hackere forsøger at snyde jer.

2. Brug altid to-trins-godkendelse ved log on.

To-trins-godkendelse som fx Microsoft Authenticator er en nødvendig del af jeres sikkerhedsløsning. Og det virker! En nøglekode på din smartphone eller anden fysisk enhed, som kombineres med en kode, brugeren husker i hovedet, gør det meget vanskeligere for hackere at skaffe sig adgang til jeres netværk.

3. Brug kun en arbejdscomputer til arbejde.

Lad være med at blande privatliv og arbejde – det gælder også passwords. Det øger nemlig risikoen for at blive hacket. Brug altid forskellige sikre passwords.

4. Sørg for automatisk opdatering af jeres arbejdscomputere.

Det skal også virke, når I arbejder hjemmefra. Hvis det ikke er en mulighed, skal I selv sørge for at opdatere dem jævnligt.

5. Tal om cybersikkerhed.

Tal med dine medarbejdere om, hvad cybertruslen går ud på. Gør det til alle-mands-viden, at IT-kriminelle prøver at udnytte den nuværende situation. Hvis der kommer eksempler i medierne, så tal om dem, og del informationen med hinanden, hvis I får mails eller sms’er, som ser mistænkelige ud (uden at klikke på links eller afgive oplysninger).

Hvad mener vi, når vi taler om...

Phishing

Når IT-kriminelle forsøger at "fiske" oplysninger eller penge ud af personer eller virksomheder på e-mails, hjemmesider eller sociale medier. Det kan også være på sms (smishing) eller på telefon (vishing).

Ransomware

Ordet er en blanding af Ransom (løsesum) og software. Det er ondsindet software, som krypterer og dermed låser dine filer, så du ikke kan åbne dem. De kriminelle forlanger en løsesum for at åbne dem.

 

Et godt password

Der er mange metoder. Generelt skal du bruge lange passwords, og så skal du holde din metode for dig selv (yndlingshit fra firserne med udgivelsesår, naboernes fornavne og husnumre mv.)

Vil du høre mere om Cyberforsikring?

Kontakt os og hør mere om, hvordan vores Cyberforsikring kan hjælpe lige præcis din virksomhed, hvis I skulle blive udsat for et cyberangreb. Vi tilbyder Cyber Basis til dig, der ønsker en fornuftig grunddækning. Er din virksomheds drift særlig sårbar under eller efter et hackerangreb, vil vi anbefale dig at vælge Cyber Plus.

Ja tak - Ring mig op

Her kan du få mere at vide