Lønsikring med eller uden a-kasse?

Nogle lønsikringer kræver a-kasse, andre gør ikke. Få overblikket her og se, hvad du bør vælge.

Hvad skal du vælge?

De fleste vælger en lønsikring med a-kasse. Det indebærer, at du supplerer din a-kasse med en lønsikring, så du både får dagpenge og udbetalinger fra din lønsikring hver måned.

Har du ikke nogen a-kasse, og har du heller ikke lyst til at tilmelde dig en, kan du i stedet vælge en lønsikring uden a-kasse. Du skal bare være opmærksom på, at en sådan lønsikring ofte er markant dyrere end en almindelig lønsikring, og at de selskaber, som tilbyder den, typisk har meget specifikke krav til bl.a. din alder, dit ansættelsesforhold og uddannelsesniveau.

Ofte stillede spørgsmål om lønsikring

Kræver lønsikring, at man har a-kasse?

Nogle lønsikringer kræver, at du er medlem af en a-kasse, andre gør ikke. Har du ikke nogen a-kasse, og har du heller ikke lyst til at tilmelde dig en, kan du i stedet vælge en lønsikring uden a-kasse. Du skal bare være opmærksom på, at den ofte er markant dyrere end en almindelig lønsikring, og at de selskaber, som tilbyder den, typisk har meget specifikke krav til bl.a. din alder, dit ansættelsesforhold og uddannelsesniveau.

Skal man vælge lønsikring eller a-kasse?

Langt de fleste lønsikringer fungerer som et supplement til din a-kasse. På den måde får du både udbetalt dagpenge fra din a-kasse og penge fra din lønsikring, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs.

Har du ikke nogen a-kasse, og har du heller ikke lyst til at tilmelde dig en, kan du også vælge en lønsikring uden a-kasse. Du skal bare være opmærksom på, at den ofte er markant dyrere end en almindelig lønsikring, og at de selskaber, som tilbyder den, typisk har meget specifikke krav til bl.a. din alder, dit ansættelsesforhold og uddannelsesniveau.

Får man a-kasse, hvis man har lønsikring?

De fleste lønsikringer fungerer som et supplement til din a-kasse. Dvs., at du både betaler til din a-kasse og til din lønsikring. Hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs, vil du så få udbetalt dagpenge fra din a-kasse og få penge fra din lønsikring oveni. 

Hvilken lønsikring er den bedste?

Når det gælder lønsikring, er det ikke ”one size fits all”. For at finde den, der er bedst til dig og til bedste pris, kan du bruge vores tjekliste. Den viser hvilke ting, du bør undersøge nærmere, før du vælger – som fx dækning ved sygdom, karens og kvalifikationsperiode.

 

Få overblikket her

Det siger andre om os

Er du blevet ledig?

Hvis du har en Lønsikring hos os, kan du nemt anmelde det online. Vi guider dig trin for trin.