Få en god Kæledyrs­forsikring

Vi forsikrer familiens pelsede, firbenede, langørede, fjerprydede og – mest af alt – elskede medlemmer. Hos os får du bl.a. en lav selvrisiko og fri adgang til online dyrlæge. Beregn din pris online, eller ring og hør mere på 33 45 74 72.

Beregn din pris

Tre fordele ved vores Kæledyrsforsikring

 1. Fri adgang til online dyrlæge

  Med vores sygdomsdækning får du ubegrænset adgang til autoriserede danske dyrlæger hos FirstVet. Du kan kontakte dem alle dage fra kl. 7-24 – også i weekender, helligdage og når du er på ferie i udlandet.

 2. Lav eller ingen selvrisiko

  Vi har nok markedets laveste selvrisiko. Du skal kun betale 10 % af udgifterne til behandling – dog mindst 1.000 kr. Har du hund, er der ingen selvrisiko på hundeansvar.

 3. Livsvarig sygdomsdækning

  Forsikringen dækker uanset dit kæledyrs alder. Har du hund, gælder det både hundeansvarsforsikringen og sygdomsdækningen.

Kæledyrsforsikring til familiens ekstra medlemmer

Kæledyr er ekstra familiemedlemmer, der giver selskab, underholdning og motion. Og ligesom med resten af familien vil vi det bedste for vores kæledyr.

Med vores Kæledyrsforsikring får du hjælp til dyrlægeregningen, hvis dit dyr får brug for behandling – og det gælder uanset, om du har kanin, hamster, hund eller kat. Har du hund, dækker vi også, hvis den skader andre personer, deres dyr eller ting.

Sådan dækker vores Kæledyrsforsikring

Standarddækningerne gælder kun for hunde, hvor tilvalgsdækninger gælder for alle dyr. 

Standarddækninger

 • Hvalpe

  Hundehvalpe er omfattet af hundemorens hundeansvarsforsikring, indtil de er 4 måneder gamle, så længe de befinder sig hos hende.

 • Lovpligtig hundeansvar

  Dækker erstatning, hvis hunden forvolder skade på andre personer, deres dyr eller ting.

 • Sagsomkostninger

  Vi dækker udgifterne til afvisning af uberettiget krav mod dig som hundeejer.

 • Udvidet hundeansvar (figurant)

  Dækker udvidet hundeansvar (figurantdækning) fx i forbindelse med hundetræning, -konkurrencer og -udstillinger, hvis din hund skader instruktøren, dommeren eller træneren.

Tilvalgsdækninger

 • Sygdom og ulykke

  Du får fri adgang til online dyrelægekonsultationer via FirstVet.

  Skal dyret til fysisk dyrlæge, dækker vi op til 20.000 kr./år og udgifter til dyrets medicin under konsultationen/indlæggelsen. Du betaler selv kun 10 % af behandlingsudgiften (dog mindst 1.000 kr.)

Læs mere om dækningerne

Har du allerede din Kæledyrsforsikring hos os? Log på Mit KF, og se dine gældende vilkår.

Spar mange penge med online dyrlæge

Har du fået en ny hvalp, eller er du den heldige ejer af flere katte eller hunde, ved du, at det giver tryghed at have dyrlægen lige ved hånden. Det får du heldigvis med vores Sygdoms- og ulykkesdækning, som inkluderer fri adgang til FirstVet. Her kan du frit booke video-konsultationer hos autoriserede danske dyrlæger. Du skal ikke betale selvrisiko, og regningen tager vi os af.

Få hjælp og gode råd alle dage kl. 07-24
FirstVet har åbent for konsultationer alle dage kl. 07-24, også i weekenden og på helligdage. Mange bruger servicen, når de har brug for et godt råd om kæledyrets adfærd eller behov for at vende sygdomstegn eller mindre skader. På den måde undgår du ventetid hos en fysisk dyrlæge, som kan stresse mange kæledyr. Har du dit dyr med ud at rejse, kan det også være nemmere at kontakte FirstVet end at finde en lokal dyrlæge med ledig tid.

Læs mere om FirstVet

Godt forsikret til hundetræning

Skal du og din hund deltage i agility- eller lydighedskurser? Så er vi med dig! Med vores hundeansvarsforsikring er du nemlig automatisk dækket, hvis din pelsede ven forvolder skade til træningen eller andre arrangementer. Vores hundeansvarsforsikring dækker også, hvis du og din hund træner figurantarbejde – dvs. træning, hvor hunden skal fange og fastholde en person. Det er altså ikke nødvendigt at købe en udvidet ansvarsdækning til din hund. Hos os er dækningen allerede en fast del af vores hundeansvarsforsikring.

Spørgsmål og svar om kæledyrsforsikring

Dækker kæledyrsforsikringen også større dyr fx heste og får?

Nej, vores Kæledyrsforsikring dækker kun de dyr, vi i daglig tale kalder for kæledyr fx kaniner, fugle, hunde, katte, reptiler, skildpadder, kælegrise m.fl. Heste og får er husdyr. Kontakt os på 33 45 74 72, så kan vi altid svare på, om vi dækker netop dit dyr.

Dækker kæledyrsforsikringen i udlandet?

Ja, vores hundeansvarsforsikring dækker i Danmark og under midlertidige ophold (ferier) i indtil 3 måneder i Europa. Vores Syge- og ulykkesforsikring dækker kun i Danmark. Til gengæld inkluderer forsikringen fri og ubegrænset adgang til online-dyrlægen FirstVet. På den måde kan du få en konsultation hos en dyrlæge, selvom du er i udlandet.

Ophører forsikringen pga. alder?     

Nej, forsikringen gælder i hele dyrets liv.

Hvad sker der, hvis jeg skal af med mit kæledyr, eller det dør?

Hvis dit dyr dør, sælges eller gives til en anden, får du pengene tilbage for den fremadrettede periode, du har betalt for. Den nye ejer skal huske at forsikre dyret selv.

Er der selvrisiko på kæledyrsforsikring?

Ja, der er altid en selvrisiko på kæledyrsforsikringen, og den udgør 10 % af de samlede behandlingsudgifter eller minimum 1.000 kr. Der er ingen selvrisiko på hundeansvarsforsikringen. 

Hvor lang en behandlingsperiode dækker I?

Vi dækker indtil at dyret er rask, dog bliver der opkrævet en selvrisiko for hver periode som er længere end 60 dage. Fx tager behandlingen 3 måneder (90 dage), så opkræves der to gange selvrisiko.

Dækker kæledyrsforsikringen sterilisation eller kastration?

Ja, vores Kæledyrsforsikring dækker kastration og sterilisation, hvis indgrebet er medicinsk begrundet.

Dækker kæledyrsforsikringen også receptpligtig medicin?

Nej, vores Kæledyrsforsikring dækker kun den medicin, som dyrlægen giver dyret under en konsultation eller indlæggelse.

Er der noget krav om vaccination?

Ja, du skal selv sørge for løbende vaccination at dit kæledyr og sikre, at det er vaccineret efter gældende forskrifter og eventuelle krav fra de veterinære myndigheder.

Har du fx hund eller kat, skal den som minimum vaccineres mod smitsom leverbetændelse og parvovirusdiarré. Hunde skal desuden vaccineres mod hundesyge og katte mod kattesyge og katteinfluenza.

Hvad skal jeg gøre, hvis mit kæledyr kommer ud for en skade?

Du skal så hurtigt som muligt få dit dyr transporteret til behandling hos en dyrlæge eller på et dyrehospital.

 Dyrlægen udsteder en regning med underskrift, som du betaler og sender til os sammen med din anmeldelse. På regningen skal dyrets korrekte navn og chipnummer være anført.

Anmeld skaden online her

Er det lovpligtigt at forsikre kæledyr?

I Danmark er det ikke lovpligtigt at forsikre langt de fleste kæledyr, som fx kat, kanin og marsvin. Har du derimod hund, er det lovpligtigt, at du har en hundeansvarsforsikring. Her skal du blot være opmærksom på, at det ikke er muligt at forsikre din hund, hvis den er en forbudt race, som fx en Pitbull terrier.

Hvad koster en forsikring til kæledyr?

Prisen på en god dyreforsikring afhænger af hvilket dyr, du vil forsikre. Ring på  33 45 74 72, og få en pris med det samme.

Guide: Sådan kan du billigt forsikre dit kæledyr

Det kan være svært at sammenligne priser på forskellige dyreforsikringer, for de dækker ikke ens. Heldigvis er der flere ting, du selv kan gøre for at holde udgifterne nede, uden at du behøver gå på kompromis med din dækning.

 • Brug online dyrlæge
  En god måde at spare penge på er at vælge en dyreforsikring med fri adgang til online dyrlæge. Med vores Kæledyrsforsikring kan du booke tid til online-konsultation hos FirstVets dyrlæger – uden at det koster dig ekstra.
 • Køb online og spar 10 %
  Køber du vores Kæledyrsforsikring online, sparer du automatisk 10 %.
 • Køb flere forsikringer og få samlerabat
  Hvis du samler flere forsikringer hos os, kan du blive fordelskunde og spare yderligere 10 % hver måned. Prøv vores beregner, og se din pris med det samme.
Beregn pris

Andre forsikringer, som måske også er noget for dig?

Gode råd om forebyggelse

Tag din hund med på ferien

Det kan sagens lade sig gøre, at familieferien med hunden bliver en god oplevelse for både voksne, børn og hunde. 

Hunde i flåtsæsonen

Også hunde kan blive meget syge af borelia og hjernehindebetændelse. Vi giver dig gode råd, hvis du har mistanke om flåtbid. 

Undgå skader - det betaler sig

Vi ved rigtig meget om skader, men endnu vigtigere: Vi ved, hvordan man undgår dem. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få masser af gode råd - direkte i din indbakke.

Få hjælp og rådgivning?

Er sygeforsikring altid inkluderet? Dækker forsikringen også killinger? Og gælder ansvarsforsikringen også, hvis din hund bliver passet af andre? Vi forstår godt, at forsikring kan være svært. Netop derfor sidder vi klar ved telefonen. Ring til os direkte på 33 45 74 72, eller lad os ringe dig op, når det passer dig.

Ja tak - Ring mig op

I Købstædernes Forsikring passer vi godt på dine data. Du kan læse mere om det her.