Hvis du fortryder dit køb af forsikring

Du har naturligvis fortrydelsesret, når du køber en forsikring hos os. Det gælder også, selv om forsikringstiden er startet. 

Hvornår kan du fortryde?

Forsikring, som træder ikraft her og nu

Træder din forsikring i kraft med det samme, har du 14 dages fortrydelsesret, efter du har modtaget din police.

Forsikring, som træder ikraft senere

Har du aftalt, at din forsikring først skal træde ikraft fx til næste hovedforfald, som kan være flere måneder ude i fremtiden, så gælder din fortrydelsesret indtil 14 dage før den aftalte dato. Skal forsikringen træde i kraft fx den 1. juni, så skal du kontakte os inden 18. maj.

Hvad sker der, når jeg fortryder?

Hvis du fortryder dit køb af en forsikring, bliver købet ophævet, og du skal ikke betale noget for forsikringen. Det betyder også, at hvis der sker en skade i perioden fra du har købt forsikringen, til du fortryder, så er skaden ikke dækket af forsikringen.

Du skal være opmærksom på, at for bygningsbrandforsikringer er fortrydelsesretten begrænset af lov om forsikringsvirksomhed § 74. Det betyder, at fortrydelsen er betinget af, at du inden for 14-dages-fristen dokumenterer, at bygningsbrandforsikringen er købt i et andet selskab med tilbagevirkende kraft. Det er relevant fx i forbindelse med husforsikring, fritidshusforsikring m.fl.

Fortrydelse gælder ikke ved ændringer

Husk, at retten til at fortryde ikke gælder, hvis det drejer som om ændring af en forsikring, du har i forvejen. Det gælder heller ikke for rejse- eller bagageforsikringer, eller lignende forsikringer der har en begrænset løbetid på højest en måned.

Sådan fortryder du dit køb

Inden fortrydelsesfristen udløber, skal du give os besked om, at du har fortrudt dit køb. Du kan skrive eller ringe til os.

Kontakt os

 

Telefonerne er åbne kl 08:30-16:00 mandag til fredag.