Rejseforsikring for hele familien

Når du køber rejseforsikring hos os, kan du trygt rejse ud i verden. Du får en af markedets bedste rejseforsikringer og akut hjælp døgnet rundt.

Køb Rejseforsikring online

Fordele ved vores rejseforsikring

Med vores Årsrejseforsikring får du en billig rejseforsikring, som dækker både i Europa og resten af verden. Bliver du syg, eller kommer du til skade, dækker vi behandling på stedet og hjælper dig hjem hvis nødvendigt. I mange tilfælde kan du også få erstatning for tabte feriedage og kompensation for bagageforsinkelse.

 • Dækker private ferierejser og korte studieophold

  Vores Årsrejseforsikring omfatter private ferierejser, studierejser og studieophold, samt private ferierejser med erhvervsaktiviteter. Vi dækker kun den del af rejseperioden, der er privat ferie, ikke den del, der er erhverv.

 • Jorden rundt på 60 dage

  Vi dækker rejser til hele verden, for alle i husstanden, i op til 60 dages varighed.

 • Selvrisikodækning ved leje af køretøj i udlandet

  Vi dækker en selvrisiko på max. 5.000 kr. opkrævet i forbindelse med en kaskoskade på personbil, motorcykel eller knallert lejet i udlandet.

Sådan dækker rejseforsikringen

Vores rejseforsikring dækker bl.a. sygdom og tilskadekomst under rejsen, forsinket bagage og hjemtransport. Derudover anbefaler vi, at du tilkøber en Afbestillingsforsikring. Så kan du få erstatning, hvis du ikke kan komme afsted som planlagt.

Bemærk, at du skal have Indboforsikring hos os for at kunne købe vores rejseforsikring.

Sådan dækker vores Rejseforsikring

Forsikringen dækker ferierejser op til 60 dage i hele verden. Du skal have din Indboforsikring hos os for at købe en Rejseforsikring.

Standarddækninger

 • Sygdom eller tilskadekomst

  Hvis du bliver syg eller kommer til skade under ferien, dækker vi hospitalsindlæggelse og lægebehandling.

 • Hjemkaldelse

  Hvis du på grund af akut opstået alvorlig sygdom eller dødsfald i den nærmeste familie ønsker at rejse hjem før tid, hjælper vi dig med hjemrejsen.

 • Feriekompensation

  Hvis du hjemkaldes, hospitalsindlægges, hjemtransporteres, bliver akut syg eller kommer til skade, og derfor ikke kan udøve den aktivitet, som var rejsens primære formål, så kan du få en økonomisk kompensation for de ødelagte rejsedøgn.

 • Forsinket fremmøde

  Hvis du ikke når det planlagte transportmiddel, samarbejder vi med dit rejsebureau/flyselskab for at rådgive og hjælpe dig med at finde alternativ transport.

 • Bagageforsinkelse

  Hvis din bagage bliver forsinket mere end 5 timer fra din ankomst, dækker vi erstatningskøb på destinationen med op til 1.000 kr. pr. døgn og max 3.000 kr. i alt.

 • Selvrisiko ved leje af personbil, motorcykel eller knallert

  Hvis du får en kaskoskade på en personbil, motorcykel eller knallert lejet i udlandet, dækker vi selvrisiko på op til 5.000 kr. 

Tilvalgsdækninger

 • Afbestillingsforsikring

  Du kan tilvælge en Afbestillingsforsikring. Den dækker fx, hvis du bliver syg eller kommer til skade inden rejsen, eller hvis hovedformålet med din rejse bliver aflyst. 

  Mange rejseselskaber tilbyder afbestillingsforsikring for den enkelte rejse. Vælger du vores Afbestillingsforsikring, er du forsikret på alle dine rejser året rundt.

  Læs mere om vores Afbestillingsforsikring

Læs mere om dækningerne

Har du allerede din Rejseforsikring hos os? Log på Mit KF og se dine gældende vilkår.

Sådan får du en billig rejseforsikring

Det kan være dyrt at købe rejseforsikring for hver rejse, og ikke mindst bøvlet at indhente tilbud på forskellige rejseforsikringer. I stedet for en enkeltrejseforsikring til én rejse, anbefaler vi, at du får en rejseforsikring, som dækker hele din husstand i et helt år. Så er alle dækket i tilfælde af ulykke eller sygdom i udlandet – uanset om I rejser sammen eller hver for sig.   

Beregn pris på Årsrejseforsikring

Aflyst ferie? Få pengene igen

Rigtig mange vælger at inkludere en afbestillingsforsikring i deres rejseforsikring. Så kan du få erstatning for bl.a. fly og hotel, hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse – fx på grund af sygdom, graviditet eller en eksamen.

Klar til afgang? Vent lige to sekunder

Løb lige denne tjekliste igennem, inden du griber tasken og låser hoveddøren:

 1. Husk rejsekortet - Print vores rejsekort eller gem det på din telefon. Så har du de vigtigste telefonnumre lige ved hånden, hvis du skulle få brug for os.
 2. Husk det blå kort – det dækker læge- og hospitalsbehandling i EU, EØS-landene og i Schweiz på niveau med landets egne borgere.
 3. Overvej at få en forhåndsgodkendelse - Har du nyligt været indlagt, fået en skade eller rejser du syg af sted, anbefaler vi altid, du bestiller en forhåndsgodkendelse.
 4. Tjek destinationslandets krav til indrejsende - fx om visum og vaccinationer.
 5. Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledninger – især hvis du planlægger at rejse til et område med uro eller konflikt.

Spørgsmål til vores Rejseforsikring

Hvad er en Rejseforsikring?

En Rejseforsikring er en privat forsikring, som du køber for at sikre dig og din familie, mens I er ude at rejse. Forsikringen dækker, hvis I får brug for lægehjælp og hjemtransport i forbindelse med sygdom og ulykke. Den dækker bl.a. også, hvis jeres bagage bliver forsinket, eller hvis I bliver hjemkaldt fra ferien pga. fx akut sygdom i familien.

Hvilken rejseforsikring skal jeg vælge?

Rejser du et par gange om året, eller er I flere i din husstand, som skal ud at rejse, kan det godt betale sig at købe en Årsrejseforsikring. Så er hele familien dækket i et helt år, på rejser over hele verden. Du kan beregne din pris her.

Skal du kun forsikre dig selv på en enkelt rejse, er det muligt, at det bedre kan betale sig med en enkeltrejseforsikring via vores samarbejde med Europæiske ERV. Du kan kontakte dem på 33 27 82 55.

Hvordan fungerer Rejseforsikring?

Med en Rejseforsikring er du sikret, hvis du bliver syg eller kommer til skade, mens du er ude at rejse, eller hvis du mister din bagage, bliver hjemkaldt fra rejsen fx pga. akut sygdom i familien, eller fx hvis din lejebil får skader.  Vil du også have mulighed for at afbestille din rejse, skal du sørge for at købe en rejseforsikring, der inkluderer en afbestillingsforsikring. Så er du også dækket, hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse pga. fx sygdom, ulykke eller fordi rejsens hovedformål bliver aflyst.

Er jeg dækket af min Rejseforsikring, hvis jeg er syg?

En rejseforsikring dækker kun akut sygdom og skader opstået under rejsen. Er du syg før rejsen, bør du få en medicinsk forhåndsgodkendelse af os, så du er sikker på, at vi dækker dig på rejsen, og hvordan vi dækker dig. Du skal selv sørge for at søge medicinsk forhåndsgodkendelse inden for 2 måneder før din rejse. Læs mere om forhåndsgodkendelser.

De fleste kan få en forhåndsgodkendelse med det samme med vores online-test. Du skal svare på en række spørgsmål, hvorefter du får svar og en godkendelse, ofte med det samme. I særlige tilfælde har vi brug for flere oplysninger, og så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kan jeg blive forsikret i mere end 60 dage?

Skal du være væk i over 60 dage, kan du nemt og hurtigt forlænge din Rejseforsikring via vores samarbejde med Europæiske ERV. Europæiske ERV er Danmarks største og ældste rejseforsikringsselskab. Bestil selv forlængelsen via Europæiskes hjemmeside eller kontakt dem på 33 27 82 55. Når du opretter forlængelsen skal rejseperioden tegnes fra dag 61, altså når dækningen i Købstædernes Forsikring ophører, og indtil du er hjemme igen. Dvs. at du sætter udrejsedagen til at være dag 61 og hjemrejsedatoen til den nye dato.

Vær opmærksom på, at hvis du lider af en kronisk eller eksisterende lidelse og har brug for en forhåndsgodkendelse, skal den også laves hos Europæiske. Du kan finde mere information og udfylde en helbredserklæring her.

Er jeg dækket, hvis jeg for nyligt har været på hospitalet eller i medicinsk behandling?

Hvis du har været på hospitalet, til læge eller har ændret din medicin inden for de sidste to måneder, skal du måske forhåndsgodkendes inden rejsen for at sikre dig, at forsikringen dækker. Gå direkte til forhåndsgodkendelse eller læs mere om forhåndsgodkendelse her.

Kan jeg få et kort til min pung med et telefonnummer til Årsrejseforsikringen?

Ja, du kan downloade og printe et eller flere rejsekort med kontaktinformation, som du kan tage med på rejsen. Download her.

Jeg har mit sygesikringskort – er jeg så ikke dækket på en rejse?

Nej, dit sygesikringskort dækker ikke længere, når du rejser uden for Danmark. Det er afløst af EU Sygesikringskort (det blå kort), som du kan bestille på borger.dk.

Det blå kort dækker læge- og hospitalsbehandling i EU og EØS-landene og i Schweiz på samme niveau som landets egne borgere. Det betyder, at du i visse tilfælde skal betale direkte ved den udenlandske læge og senere søge om refundering i Danmark. Visse lande har også delvis egenbetaling på lægebehandling.

I mange ferieområder, som fx på alpine skisportssteder, er der hovedsageligt private læger og sundhedstilbud, hvilket det blå kort ikke dækker. Vi anbefaler derfor altid at få en Rejseforsikring, inden du tager på ferie. Så kan du desuden ringe direkte til vores dansktalende alarmcentral og få en dansk læges vurdering af den lokale behandling og behandlingsstedet. Derudover dækker Rejseforsikringen også, hvis du pga. af sygdom eller tilskadekomst får brug for hjemtransport til Danmark.

Hvornår har jeg brug for en Afbestillingsforsikring?

En Afbestillingsforsikring er god at have, hvis du har brugt mange penge på den planlagte rejse, hvis den ligger langt ude i fremtiden, eller hvis du er bekymret for at skulle aflyse. Forsikringen dækker i mange forskellige situationer. Fx, hvis hvis du bliver syg, opsagt på dit arbejde, skal skilles, eller hvis du skal reeksamineres i rejseperioden. 

Hvornår bør jeg søge forhåndsgodkendelse for min Rejseforsikring?

Der skal foretages en medicinsk forhåndsvurdering, hvis du har en kronisk sygdom/lidelse, som inden for de sidste 2 måneder før afrejsedatoen, har givet anledning til:

 • Hospitalsindlæggelse eller operation
 • Lægebehandling/-vurdering, bortset fra almindelig kontrol
 • Ændret medicinering
 • Indkaldelse til undersøgelser eller behandling, bortset fra almindelig kontrol

Et af de ovennævnte forhold kan bevirke enten:

 • At der ikke meddeles forbehold, og forsikringen dækker fuldt ud.
 • At der tages et konkret forbehold for udgifter under rejsen som følge af sygdommen/lidelsen.
 • At der meddeles et generelt forbehold, og forsikringen ikke dækker den pågældende rejse.

Læs mere her.

Hvad koster en Afbestillingsforsikring?

Du køber vores Afbestillingsforsikring som en del af din Årsrejseforsikring. Forsikringen dækker hele din familie, året rundt og i hele verden. Den er ofte billigere end en afbestillingsforsikring til én person for en enkelt rejse.

Beregn din pris.

Hvad dækker en Afbestillingsforsikring?

Afbestillingsforsikringen dækker, hvis du bliver forhindret i at rejse som planlagt. Det kan fx være pga. sygdom, tilskadekomst, dødsfald i familien, eller hvis rejsens hovedformål bliver aflyst. Lad os fx sige, du har planlagt en rejse for at deltage i en festival, og festivalen så bliver aflyst. I dette tilfælde ville du kunne bruge din Afbestillingsforsikring.

Dækker Afbestillingsforsikringen, hvis mit fly bliver forsinket eller aflyst?

Bliver dit fly forsinket, aflyst eller overbooket, har du ifølge en EU-lov krav på at få kompensation fra flyselskabet og blive ombooket til en ny afgang – og alternativt kan flyselskabet give dig pengene tilbage. Afbestillingsforsikringen dækker ikke udgifter, du får refunderet fra flyselskabet.

Hvem tilbyder den billigste rejseforsikring?

Det er svært at sammenligne forskellige rejseforsikringer, for de dækker ikke ens. Rejser du et par gange om året, eller er I flere i din husstand, som rejser sammen, er det en god idé at vælge en Årsrejseforsikring.

Årsrejseforsikringen dækker nemlig alle i husstanden på rejser i hele verden i et helt år, og det er ikke et krav, at I rejser sammen.

Beregn din pris.

Hvilket geografisk dækningsområde har min rejseforsikring?

Rejseforsikringer kan have forskellige geografiske dækningsområder. Nogle dækker i alle lande, mens andre fx kun dækker i Europa. Vores Årsrejseforsikring dækker ferierejser over hele verden. Har du spørgsmål til rejseforsikringens geografiske dækningsområde, er du velkommen til at kontakte os på 33 45 74 72.

Hvilken rejseforsikring har bedste dækning?

Når du køber rejseforsikring, kan du spare penge ved at vælge en, som dækker alle rejser i løbet af et år. Med vores Årsrejseforsikring er du sikret god dækning af alle i husstanden. Vores Årsrejseforsikring dækker både dine hjemmeboende børn og dine udeboende børn.

Forsikringen dækker bl.a. udgifter i forbindelse med lægebehandling ved akut skade og sygdom, dine økonomiske omkostninger ved bagageforsinkelse og kompensation for ødelagte feriedage. Derudover kan du døgnet rundt komme i kontakt med en dansktalende læge på vores alarmcentral.

Dækker rejseforsikringen min bagage?

Ja, din rejseforsikring dækker økonomiske omkostninger til at købe fx undertøj og toiletsager, hvis din bagage er mere end 5 timer forsinket fra din ankomst. Din forsikring dækker udgifter op til 1.000 kr. pr. døgn. Der er dog begrænset dækning på 3.000 kr. i alt.

Hvis din bagage forsvinder eller bliver stjålet, er det til gengæld din indboforsikring, der dækker dine personlige ejendele.

Læs mere her. 

Har du brug for rådgivning?

Det er vigtigt, at du har de helt rigtige dækninger, og netop derfor sidder vores rådgivere klar ved telefonen, så de kan rådgive dig om Rejseforsikring.

Ring til os direkte på 33 45 74 72, eller lad os ringe dig op, når det passer dig.

Ja tak - Ring mig op

I Købstædernes Forsikring passer vi godt på dine data. Du kan læse mere om det her.

Andre forsikringer, som måske også er noget for dig?

Gode råd om forebyggelse

Det blå kort skal med

Engang skulle du have det gule med - nu skal du have det blå med. Vi fortæller mere om, hvordan kortet dækker, og hvordan rejseforsikringen dækker.

Medicinsk Forhåndsgodkendelse

Inden du tager på ferie, skal du have en medicinsk forhåndsgodkendelse, hvis du har været i kontakt med eller haft brug for sundhedssystemet. 

Undgå skader - det betaler sig

Vi ved rigtig meget om skader, men endnu vigtigere: Vi ved, hvordan man undgår dem. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få masser af gode råd - direkte i din indbakke.

Hvad koster en god rejseforsikring?

Brug vores beregner, der hurtigt kan fortælle dig, hvad en Rejseforsikring koster hos os.

Beregn Årsrejseforsikring