Rejseforsikring

Vores Årsrejseforsikring dækker dig og din familie på alle rejser i hele verden – året rundt.

Køb Rejseforsikring online

Vælg den bedste rejseforsikring

Når du køber Rejseforsikring gennem os, kan du trygt rejse ud i verden. Vi sikrer dig en af markedets bedste dækninger og akut hjælp døgnet rundt – uanset hvor du befinder dig på kloden.

Fordele ved vores Rejseforsikring

 • Dækker private ferierejser og korte studieophold

  Vores forsikring omfatter private ferierejser, studierejser og studieophold, samt private ferierejser med erhvervsaktiviteter. Vi dækker kun den del af rejseperioden, der er privat ferie, ikke den del, der er erhverv.

 • Jorden rundt på 60 dage

  Vi dækker rejser til hele verden, for alle i husstanden, i op til 60 dages varighed.

 • Selvrisikodækning ved leje af køretøj i udlandet

  Vi dækker en selvrisiko på max. 5.000 kr. opkrævet i forbindelse med en kaskoskade på personbil, motorcykel eller knallert lejet i udlandet.

Vi har din ryg på rejsen

Covid-19 lurer stadig i horisonten, SAS-piloter strejker, og der er personalemangel i verdens lufthavne. Det kan gøre rejsen lidt mere besværlig. Læs mere om, hvordan din rejseforsikring dækker dig.

Sådan er du dækket

Sådan dækker vores Rejseforsikring

Forsikringen dækker ferierejser op til 60 dage i hele verden. Du skal have din Indboforsikring hos os for at købe en Rejseforsikring.

Standarddækninger

 • Bagageforsinkelse

  Bliver din bagage forsinket mere end 5 timer fra din ankomst, har du mulighed for at gøre erstatningskøb på destinationen. De udgifter erstatter vi med max 1.000 kr. pr. døgn og max 3.000 kr. i alt.

 • Feriekompensation

  Hvis du hjemkaldes, hospitalsindlægges, hjemtransporteres, dør eller bliver akut syg eller kommer til skade, og derfor ikke kan udøve den aktivitet, som var rejsens primære formål, så kan du få en økonomisk kompensation for de ødelagte rejsedøgn.

 • Forsinket fremmøde

  Kan du ikke nå det planlagte transportmiddel, skal du hurtigst muligt kontakte os og oplyse, hvor du har købt billetten. Vi vil herefter i samarbejde med rejsebureauet/flyselskabet rådgive dig og hjælpe dig med at finde alternativ transport.

 • Hjemkaldelse

  Hvis du på grund af akut opstået alvorlig sygdom eller dødsfald i den nærmeste familie ønsker at rejse hjem før tid.

 • Selvrisiko ved leje af personbil, motorcykel eller knallert

  Vi dækker en selvrisiko på max. 5.000 kr. opkrævet i forbindelse med en kaskoskade på personbil, motorcykel eller knallert lejet i udlandet.

 • Sygdom eller tilskadekomst

  Sygdom eller tilskadekomst under ferien, herunder hospitalsindlæggelse og lægebehandling.

Tilvalgsdækninger

 • Afbestillingsforsikring

  Du kan vælge en Afbestillingsforsikring. Den dækker, hvis du bliver syg eller kommer til skade, og derfor ikke kan komme afsted på den planlagte rejse.

  Mange rejseselskaber tilbyder afbestillingsforsikring for den enkelte rejse. Vælger du en Afbestillingsforsikring hos os, er du forsikret på alle dine rejser året rundt.

  Afbestillingsforsikring med en sum på enten 31.939 kr. eller 63.879 kr. (2023) pr. person pr. rejse.

  Læs mere om vores Afbestillingsforsikring

Læs mere om dækningerne

Har du allerede din Rejseforsikring hos os? Log på Mit KF og se dine gældende vilkår.

Klar til afgang? Vent lige to sekunder...

Vi vil gerne være med i dine tanker både før og under ferien, hvis uheldet er ude. Derfor anbefaler vi tre ting, inden du griber tasken og låser hoveddøren:

 1. Husk rejsekortet - Print vores rejsekort eller gem det på din telefon. Så har du de vigtigste telefonnumre lige ved hånden, hvis du skulle få brug for os.
 2. Overvej at få en forhåndsgodkendelse - Har du nyligt været indlagt, fået en skade eller rejser du syg af sted, anbefaler vi altid, du bestiller en forhåndsgodkendelse.
 3. Tjek destinationslandets krav til indrejsende - fx om visum og Corona-vaccinationer.

Spørgsmål til vores Rejseforsikring

Hvad er en Rejseforsikring?

En Rejseforsikring er en privat forsikring, som du køber for at sikre dig og din familie, mens I er ude at rejse. Forsikringen dækker, hvis I får brug for lægehjælp og hjemtransport i forbindelse med sygdom og ulykke. Den dækker bl.a. også, hvis jeres bagage bliver forsinket, eller hvis I bliver hjemkaldt fra ferien pga. fx akut sygdom i familien.

Hvilken rejseforsikring skal jeg vælge?

Rejser du et par gange om året, eller er I flere i din husstand, som skal ud at rejse, kan det godt betale sig at købe en Årsrejseforsikring. Så er hele familien dækket i et helt år, på rejser over hele verden. Du kan beregne din pris her.

Skal du kun forsikre dig selv på en enkelt rejse, er det muligt, at det bedre kan betale sig med en enkeltrejseforsikring via vores samarbejde med Europæiske ERV. Du kan kontakte dem på 33 27 82 55.

Hvordan fungerer Rejseforsikring?

Med en Rejseforsikring er du sikret, hvis du bliver syg eller kommer til skade, mens du er ude at rejse, eller hvis du mister din bagage, bliver hjemkaldt fra rejsen fx pga. akut sygdom i familien, eller fx hvis din lejebil får skader.  Vil du også have mulighed for at afbestille din rejse, skal du sørge for at købe en rejseforsikring, der inkluderer en afbestillingsforsikring. Så er du også dækket, hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse pga. fx sygdom, ulykke eller fordi rejsens hovedformål bliver aflyst.

Er jeg dækket af min Rejseforsikring, hvis jeg er syg?

En rejseforsikring dækker kun akut sygdom og skader opstået under rejsen. Er du syg før rejsen, bør du få en medicinsk forhåndsgodkendelse af os, så du er sikker på, at vi dækker dig på rejsen, og hvordan vi dækker dig. Du skal selv sørge for at søge medicinsk forhåndsgodkendelse inden for 2 måneder før din rejse. Læs mere om forhåndsgodkendelser.

De fleste kan få en forhåndsgodkendelse med det samme med vores online-test. Du skal svare på en række spørgsmål, hvorefter du får svar og en godkendelse, ofte med det samme. I særlige tilfælde har vi brug for flere oplysninger, og så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kan jeg blive forsikret i mere end 60 dage?

Skal du være væk i over 60 dage, kan du nemt og hurtigt forlænge din Rejseforsikring via vores samarbejde med Europæiske ERV. Europæiske ERV er Danmarks største og ældste rejseforsikringsselskab. Bestil selv forlængelsen via Europæiskes hjemmeside eller kontakt dem på 33 27 82 55. Når du opretter forlængelsen skal rejseperioden tegnes fra dag 61, altså når dækningen i Købstædernes Forsikring ophører, og indtil du er hjemme igen. Dvs. at du sætter udrejsedagen til at være dag 61 og hjemrejsedatoen til den nye dato.

Vær opmærksom på, at hvis du lider af en kronisk eller eksisterende lidelse og har brug for en forhåndsgodkendelse, skal den også laves hos Europæiske. Du kan finde mere information og udfylde en helbredserklæring her.

Er jeg dækket, hvis jeg for nyligt har været på hospitalet eller i medicinsk behandling?

Hvis du har været på hospitalet, til læge eller har ændret din medicin inden for de sidste to måneder, skal du måske forhåndsgodkendes inden rejsen for at sikre dig, at forsikringen dækker. Gå direkte til forhåndsgodkendelse eller læs mere om forhåndsgodkendelse her.

Kan jeg få et kort til min pung med et telefonnummer til Årsrejseforsikringen?

Ja, du kan downloade og printe et eller flere rejsekort med kontaktinformation, som du kan tage med på rejsen. Download her.

Jeg har mit sygesikringskort – er jeg så ikke dækket på en rejse?

Nej, dit sygesikringskort dækker ikke længere, når du rejser uden for Danmark. Det er afløst af EU Sygesikringskort (det blå kort), som du kan bestille på borger.dk.

Det blå kort dækker læge- og hospitalsbehandling i EU og EØS-landene og i Schweiz på samme niveau som landets egne borgere. Det betyder, at du i visse tilfælde skal betale direkte ved den udenlandske læge og senere søge om refundering i Danmark. Visse lande har også delvis egenbetaling på lægebehandling.

I mange ferieområder, som fx på alpine skisportssteder, er der hovedsageligt private læger og sundhedstilbud, hvilket det blå kort ikke dækker. Vi anbefaler derfor altid at få en Rejseforsikring, inden du tager på ferie. Så kan du desuden ringe direkte til vores dansktalende alarmcentral og få en dansk læges vurdering af den lokale behandling og behandlingsstedet. Derudover dækker Rejseforsikringen også, hvis du pga. af sygdom eller tilskadekomst får brug for hjemtransport til Danmark.

Hvornår har jeg brug for en Afbestillingsforsikring?

En Afbestillingsforsikring er god at have, hvis du har brugt mange penge på den planlagte rejse, eller hvis du er bekymret for at skulle aflyse. Afbestillingsforsikringen er en tilvalgsdækning til din Rejseforsikring, som dækker, hvis du eller en i din familie bliver syg eller kommer til skade. Du kan også afbestille rejsen, hvis du bliver opsagt, skal skilles, eller hvis du skal reeksamineres i rejseperioden. Læs mere her.

Hvornår bør jeg søge forhåndsgodkendelse for min Rejseforsikring?

Der skal foretages en medicinsk forhåndsvurdering, hvis du har en kronisk sygdom/lidelse, som inden for de sidste 2 måneder før afrejsedatoen, har givet anledning til:

 • Hospitalsindlæggelse eller operation
 • Lægebehandling/-vurdering, bortset fra almindelig kontrol
 • Ændret medicinering
 • Indkaldelse til undersøgelser eller behandling, bortset fra almindelig kontrol

Et af de ovennævnte forhold kan bevirke enten:

 • At der ikke meddeles forbehold, og forsikringen dækker fuldt ud.
 • At der tages et konkret forbehold for udgifter under rejsen som følge af sygdommen/lidelsen.
 • At der meddeles et generelt forbehold, og forsikringen ikke dækker den pågældende rejse.

Læs mere her.

Hvad koster en Afbestillingsforsikring?

Du køber vores Afbestillingsforsikring som en del af din Årsrejseforsikring. En Afbestillingsforsikring, der dækker hele din familie, hele året rundt og i hele verden, koster fra ca. 500 kr. Altså en forholdsvis lille pris, hvis du sammenligner med prisen på flybilletter til en hel familie.

Hvad dækker en Afbestillingsforsikring?

Afbestillingsforsikringen dækker, hvis du bliver forhindret i at rejse som planlagt. Det kan fx være pga. sygdom, tilskadekomst, dødsfald i familien, eller hvis rejsens hovedformål bliver aflyst. Lad os fx sige, du har planlagt en rejse for at deltage i en festival, og festivalen så bliver aflyst. I dette tilfælde ville du kunne bruge din Afbestillingsforsikring.

Dækker Afbestillingsforsikringen, hvis mit fly bliver forsinket eller aflyst?

Bliver dit fly forsinket, aflyst eller overbooket, har du ifølge en EU-lov krav på at få kompensation fra flyselskabet og blive ombooket til en ny afgang – og alternativt kan flyselskabet give dig pengene tilbage. Årsrejseforsikringen dækker ikke udgifter, du får refunderet fra flyselskabet.

Har du brug for rådgivning?

Det er vigtigt, at du har de helt rigtige dækninger, og netop derfor sidder vores rådgivere klar ved telefonen, så de kan rådgive dig om Rejseforsikring.

Ring til os direkte på 33 45 74 72, eller lad os ringe dig op, når det passer dig.

 

Andre forsikringer, som måske også er noget for dig?

Gode råd om forebyggelse

Det blå kort skal med

Engang skulle du bare have det gule med, nu skal du huske det blå. Vi fortæller mere om, hvordan kortet dækker, og hvordan rejseforsikringen dækker.

Rejseforsikring og corona

Covid-19 gør desværre livet svært for rejseglade danskere. Men hvordan dækker rejseforsikringen egentlig, og hvad skal du være opmærksom på?

Undgå skader - det betaler sig

Vi ved rigtig meget om skader, men endnu vigtigere: Vi ved, hvordan man undgår dem. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få masser af gode råd - direkte i din indbakke.

Hvad koster en god rejseforsikring?

Brug vores beregner, der hurtigt kan fortælle dig, hvad en Rejseforsikring koster hos os.

Beregn Årsrejseforsikring