Dryp, dryp, dryp

Vandskader behøver ikke altid være voldsomme. Et lille dryp ad gangen kan også lave ulykker, fordi du måske først opdager det, når vandet har været på gale veje i månedsvis.

Bliv parat til vand

Værsgo. Her har du 8 gode råd til at holde hjemmet tørt og undgå alvorlige vandskader. Noget kan du fikse lige nu, mens andet kræver en lidt større indsats.

Husk at tjekke, hvornår du skal bruge en professionel VVS-installatør. Du kan altid spørge vores kundeservice, hvis du er i tvivl.

8 gode råde

1. Rens tagrender og tagnedløb

Regnvand skal væk fra hus og tag. Tjek, at tagrender, tagnedløbsbrønde på flade tage og afløbsrør er fri for blade og grene. Regnvand er der masser af i det danske vejr, og det er meget vigtigt, at vandet kan blive ført væk fra bygninger og fundament. Alle de smukke blade lander lige i tagrenden, og selv om det måske ikke er en af de mest charmerende opgaver, så skal de tagrender og afløb altså holdes frie for blade og grene

2. Kontrollér afløbsriste

Sørg for at afløbsriste i terræn og i lyskasser er renset, så regnvandet frit kan løbe til kloakken. Kan vandet ikke komme væk, risikerer du, at det ender i huset.

3. Installér højvandslukke eller pumper

Ligger din bolig i et udsat område, bør du få installeret et højvandslukke eller en pumpebrønd. Det sikrer, at kloakvand ikke kommer ind via gulvafløb og toiletter i kælderen. 

4. Afprøv pumpebrønde

Har du pumpebrønde, så kontroller minimum 2 gange om året, at pumperne virker.

5. Luk vinduer og døre

Sørg for, at alle åbninger i bygningen er lukket til. Tjek vinduer og døre der, hvor du ikke kommer hver dag.

6. Pas på ting i kælderen

Vand i kælderen kan ødelægge meget, du ikke kan erstatte. Har du kasser med gode minder eller værdifulde ting i kælderen, så hæv dem fra gulvet i fx stålreoler eller på plastpaller.

7. Beskyt kælderskakte og lyskasser

Kælderskakter og nedkørselsramper er kritiske punkter, når vandet kommer. Støb for eksempel et ekstra trin på trappen i terrænniveau, så vandet ikke kan løbe direkte ned i kælderskakten.

8. Undgå organiske materialer i kælderen

Sætter du kælderen i stand, så overvej at udskifte træ, gips og gulvtæpper med stål, klinker og andre materialer, der kan tåle vand.

Har du medregnet mavemøblerne, da du valgte din selvrisiko?

Er du i tvivl om, hvordan din Indbo- eller Husforsikring dækker, så log ind på Mit KF for at se din police eller læs mere om Husforsikring og Indboforsikring. Har du spørgsmål til dine forsikringer eller indbosum, er du også velkommen til at ringe. 

Ring 33 14 37 48

Relaterede artikler

Tips om lys

Det er blevet moderne med batterilys, men det er alligevel hyggeligt med levende lys en gang i mellem. Vi har et par gode tips til sikkerhed.

Røgalarmer redder liv

De koster ikke ret meget, og så kan de sikre, at du og familien kommer ud i tide. Vi giver dig bl.a. gode råd om, hvilken type røgalarm du skal vælge.

Undgå skader - det betaler sig

Vi ved rigtig meget om skader, men endnu vigtigere: Vi ved, hvordan man undgår dem. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få masser af gode råd - direkte i din indbakke.