banner-image

Forsikring af din bil

En kaskoforsikring dækker, hvis der sker noget med din bil. Tyveri, buler, stenslag, brand, tyveri og hjælp, hvis du får en skade, mens du kører i udlandet.

Kaskoforsikring til din bil

Artiklen er opdateret 1. Februar 2018.

For mange er bilen det vigtigste transportmiddel både til arbejde, eller når familien skal i skoven. Derfor kan være en god idé at købe en kaskoforsikring til din bil, så du er forsikret, hvis uheldet er ude. Uden en kaskoforsikring kan regningen fra autoværkstedet nemlig let slå bunden ud af budgettet.

Det er ikke et lovkrav, at du har en kaskoforsikring til din bil. Den eneste lovpligtige forsikring til køretøjer er ansvarsforsikringen, som dækker eventuelle skader, som du måtte forårsage på andre personer eller deres ting, og hvis passagerer i din bil kommer til skade. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

En kaskoforsikring dækker:

  • skader på din bil eller tilbehør til bilen - fx ved brand eller hærværk
  • skader ved sammenstød eller påkørsel af andre
  • tyveri eller røveri af bilen
  • hvis du er involveret i biluheld i udlandet og får brug for hjælp til at få bilen hjem

Selv om kaskoforsikringen altså ikke er lovpligtig, kan det sagtens være, at din bank eller pengeinstitut kræver, at du har en kaskoforsikring, hvis du skal låne penge til din drømmebil. På den måde er deres investering sikret, hvis der skulle opstå uheld eller skader.

 

Læs mere om vores forsikring

 

Det påvirker kaskoforsikringens pris

Bilens mærke, din alder og bopæl, dit kørselsforbrug og din anciennitet for skadefri kørsel har alt sammen betydning for, hvor meget din kaskoforsikring ender med at koste. Er du fx ung, eller på din første bil, så vil prisen for din kaskoforsikring være noget dyrere end for en ældre elitebilist. Derfor - er du ung med et spritnyt kørekort i lommen og et håndværkertilbud af en bil, er det derfor ikke sikkert, at en kaskoforsikring giver mening i din situation.

 

Skræddersy din forsikring

 

Hos os kan du købe en kaskoforsikring til de fleste køretøjer som bil, motorcykel og knallert. Det er derfor en god ide at overveje, hvordan du vil have hvert køretøj forsikret -også når du skal på bilferie.

Vi tilbyder desuden forskellige tilvalgsdækninger til din bilforsikring, som fx parkeringsskade, førerpladsdækning, som dækker ved solouheld, og vejhjælp, så du hurtigt er kørende igen, hvis du skulle køre galt. Du kan altså med andre ord mere eller mindre strikke din bilforsikring sammen, som du ønsker.

Beregn pris på ansvars- og kaskoforsikring til din bil, motorcykel eller knallert her.

Få et uforpligtende tilbud

 

Spørgsmål og svar

Er det altid en god idé med kaskoforsikring?

Hvis din bil er rigtig gammel, kan det måske ikke altid betale sig at investere i en kaskoforsikring. Er bilens værdi fx under 20.000 kr., bør du nok overveje det en ekstra gang. Er bilen dyrere end 20.000 kr., så kan det stort set altid betale sig at købe en kaskoforsikring.

Gælder kaskoforsikringen også i udlandet?

Hvis du har et uheld med din kaskoforsikrede bil i udlandet, er du dækket af Rødt kort-ordningen. Den ordning giver dig adgang til gratis vejhjælp, og omfatter bl.a. vejhjælp på skadesstedet, bugsering af bilen, hjemtransport af bilen, fremskaffelse af reservedele etc.

Læs mere om Rødt kort

Hvad gør jeg, hvis jeg leaser en bil?

Hvis du leaser din bil, skal du også som minimum købe en ansvarsforsikring, men vi anbefaler også, at du køber en kaskoforsikring til leasingbilen, så du er sikret bedst muligt, hvis der sker en skade. Kontakt os, hvis du har brug for rådgivning om forsikring af din leasingbil.

Hvad sker der, hvis jeg er involveret i et uheld og ikke er kaskoforsikret?

Har du ikke en kaskoforsikring, når du får en uforskyldt skade på din bil, vil du selv skulle diskutere med modpartens selskab omkring ansvarets placering, bilens værdi og skadens omfang.

Er du utilfreds med sagens udfald, kan du ikke bringe det for Ankenævnet for Forsikring. I sidste ende er din eneste mulighed at anlægge et civilt søgsmål. Er du kaskoforsikret hos os, tager vi dialogen med modpartens selskab.

Kan jeg nøjes med ansvarsforsikring i første omgang og tilkøbe kasko senere?

Ja, det kan du godt. Dog skal bilen besigtiges, før der kan ske udvidelse med kaskoforsikring, når forsikringen er startet med ansvarsforsikring alene. 

 

Relaterede artikler

Tag din forsikring med på bilferie 

Med en bilforsikring hos os behøver du ikke bekymre dig på ferien. Læs mere

Gode råd til 17-årige med kørekort 

Råd og vejledning til dig, der kender en 17 årig med kørekort. Læs mere

Når uheldet er ude 

Hvad gør du, når skaden er sket? Læs mere

Bliv klogere på ansvarsdækning

Uanset om du har den nyeste Tesla eller en skramlet folkevogn, så er det ens for alle bilejere; en ansvarsforsikring er lovpligtig. Læs mere

Har du førerpladsdækning?

Mange ved ikke, at de ikke er dækket af deres standard bilforsikring, hvis de kommer til skade i en soloulykke. Bliv klogere på førerpladsdækning her. Læs mere

Har du husket vejhjælp, inden du tager på bilferie? 

Vejhjælp er en tilvalgsforsikring til kaskoforsikring. Se hvad vi kan tilbyde, når du køber vejhjælp hos os. Læs mere