Bilforsikring til unge – til billig pris

Det er lidt af en milepæl, når familiens unge får kørekort. Men det kan også blive dyrt, hvis der kommer flere småskader på bilen. Med tilvalgsdækningen Ung fører bonus undgår du forhøjet selvrisiko.

En smart dækning til unge bilister

Når du køber bilforsikring, dækker den uanset hvem, der låner bilen – så længe de har et gyldigt kørekort.

Til gengæld betaler du som bilejer en markant større selvrisiko, hvis bilister under 26 år laver en ansvars- eller kaskoskade på bilen. Og det er selvfølgelig ærgerligt, hvis du selv er elitebilist med lav selvrisiko.

Ung fører bonus er en god løsning. 
Den sikrer, at du kan beholde din lave selvrisiko og samtidig lade familiens hjemmeboende børn køre i bilen. Husk blot, at alle dine hjemmeboende børn, som bruger bilen, skal være registrerede på forsikringspolicen.

3 fordele ved Ung fører bonus

 1. Dækker unge 17-26 år

  Forsikringen er et tilvalg til dig med unge bilister i familien. Den dækker alle dine hjemmeboende børn mellem 17 og 26 år, som har et gyldigt kørekort, og som er registrerede på policen.

 2. Undgå forhøjet selvrisiko

  Normalt er der en forhøjet selvrisiko, når unge under 26 år låner bilen. Med Ung fører bonus som tilvalg kan du beholde din lave selvrisiko, selvom dine børn laver en skade på bilen.

 3. Optjen anciennitet undervejs

  Når familiens hjemmeboende børn kører bilen, kan de samtidig optjene op til 3 års anciennitet. Den kan de bruge, hvis de senere køber vores Bilforsikring.

Bemærk: Det er et krav, at dine hjemmeboende børn, som låner bilen, er registrerede på policen.

Undgå en stor regning for parkeringsskader

Det kræver øvelse at blive en god og sikker bilist. Men når unge bilister sætter sig bag rattet, er der også risiko for, at der kommer flere småskader på bilen – fx parkeringsskader eller andre påkørselsskader, der giver ridser og buler i bilen. 

Det kan hurtigt blive en dyr omgang med den forhøjede selvrisiko. Derfor kan du spare meget ved at tilvælge Ung fører bonus til din Bilforsikring.

Få rabat på alle dine forsikringer

Når du samler flere forsikringer hos os, kan vi give dig 10 % i samlerabat. Og køber du dine forsikringer online, sparer du yderligere 10 %. 

Læs mere

Spørgsmål og svar om bilforsikring til unge

Skal man have en særlig bilforsikring som ung bilist?

Nej, du behøver ikke at købe en særlig bilforsikring til unge bilister. Men det er vigtigt, at du sikrer, at den bil, du kører i, er ordentligt forsikret. Det betyder, at den som minimum har en lovpligtig ansvarsforsikring. Derudover er det en god idé at supplere med en kaskoforsikring, som dækker skader på selve bilen.

Ejer du selv en bil, skal du sørge for at købe en bilforsikring til bilen. Låner du derimod dine forældres bil, er du som udgangspunkt dækket af deres bilforsikring.

Er det dyrt at købe bilforsikring som ung bilist?

Som tommelfingerregel kan man sige, at jo yngre du er, og jo mindre kørselserfaring du har, jo dyrere bliver din bilforsikring. Derudover afhænger prisen af værdien af din bil og størrelsen på din selvrisiko.

Hvordan får man en billig bilforsikring?

Jo længere tid, du har kørt uden skader, jo billigere bliver din forsikring. Har du en billig bil, kan du også overveje at nøjes med den lovpligtige ansvarsforsikring til din bil. Så skal du blot være opmærksom på, at du selv skal betale for udbedring af eventuelle skader på bilen. 

Beregn din pris her

Hvornår er man ung bilist?

Hos Købstædernes Forsikring betragter vi dig som ung bilist, indtil du fylder 26 år.

Kan man optjene anciennitet, når man låner en bil?

Ja, hos Købstædernes Forsikring kan du godt optjene anciennitet som ung bilist, hvis du er hjemmeboende og gennem en længere periode låner familiens bil uden at lave skader. Det er dog et krav, at Bilforsikringen inkluderer dækningen Ung fører bonus, og at dit navn er registreret på policen. Kører du skadefrit, kan du optjene op til 3 års anciennitet, som du kan bruge, hvis du senere vælger at købe bilforsikring hos os.

Dækker bilforsikringen, hvis en 17-årig kører galt?

Ja, vores Bilforsikring dækker så længe den 17-årige har et gyldigt kørekort og var ledsaget af en voksen over 30 år på ulykkestidspunktet. Du kan læse mere om de øvrige krav til ledsagere hos Rådet for Sikker Trafik.

Hvad koster den billigste bilforsikring til unge?

Prisen på din bilforsikring afhænger bl.a. af din alder, kørselserfaring og værdien af din bil. Beregn din pris og køb online – så sparer du 10 %. Du er også velkommen til at ringe til os på 33 45 74 72.

Har du brug for rådgivning?

Hvordan dækker bilforsikringen unge bilister? Hvornår kan man blive elitebilist? Og hvad kan man selv gøre for at få en endnu billigere bilforsikring? Ring og få svar fra vores rådgivere, som også kan fortælle dig mere om:

 • Selvrisiko
 • Kaskoforsikring
 • Vejhjælp
 • Førerpladsdækning

Fang os på 33 45 74 72, eller lad os ringe dig op. 

Ja tak - Ring mig op

I Købstædernes Forsikring passer vi godt på dine data. Du kan læse mere om det her.