Ansvars­forsikring til bil

Har du bil, er det lovpligtigt, at du også har en ansvarsforsikring. Det er der en ret god grund til. Bliv klogere her. 

Lav pris på Ansvarsforsikring til bil

Den lovpligtige Ansvarsforsikring indgår i din Bilforsikring og koster fra 1.047 kr. om året. Din nøjagtige pris afhænger bl.a. af hvilken bil du har, og hvor længe du har kørt skadefrit. Ansvarsforsikringen dækker erstatning, hvis din bil er involveret i et uheld, og der er andre personer, biler, cykler osv., der kommer til skade.  

Derfor er ansvarsforsikring til bil vigtig

Uanset om du har den nyeste Audi eller en skramlet folkevogn, så er det ens for alle bilejere: Din bil skal være ansvarsforsikret, og det er lovpligtigt. Det samme gælder, hvis du er ejer af en motorcykel eller en knallert. Bliver dit køretøj involveret i et uheld, er det ansvarsforsikringen, der betaler erstatning til de personer, der eventuelt er kommet til skade. Selv om du fx påkører en fodgænger, som går lige ud foran din bil uden at se sig for, er det alligevel køretøjets ansvarsforsikring, der dækker personskaden. Forsikringen dækker desuden, hvis der kommer skader på andre biler, cykler, huse osv.

Hvordan beregner I min pris?

Bilens mærke, din alder og bopæl, dit kørselsforbrug og antal år, du har kørt skadefri har alt sammen betydning for, hvor meget din kaskoforsikring ender med at koste. Er du fx ung, eller på din første bil, så vil prisen for din kaskoforsikring være noget dyrere end for en ældre elitebilist. Derfor - er du ung med et spritnyt kørekort i lommen og et håndværkertilbud af en bil, er det derfor ikke sikkert, at en kaskoforsikring giver mening i din situation.

Har du overvejet vores tilvalgsdækninger?

Du skal først og fremmest føle dig tryg, når du sætter dig bag rettet i din bil. Og måske skal der for dig lidt mere til end bare den lovpligtige del af ansvarsforsikringen. Har du en kaskoforsikring, kan du vælge flere dækninger, som sikrer dig i bilen.

En førerpladsdækning sikrer dig ved et solouheld

Måske vil du prioritere at stille dig selv i en bedre situation, hvis du kommer ud for et solouheld. Ender du i en soloulykke, vil der i sagens natur ikke være en modpart og modpartens forsikringsselskab, som kan udbetale erstatning til dig. Men har du købt en førerpladsdækning, er du faktisk dækket på samme måde, som hvis du kunne kræve personskadeerstatning. Dvs. at du fx kan få dækket tabt arbejdsfortjeneste, tab af erhvervsevne samt svie og smerte.

Andre tilvalg? Vi rådgiver dig gerne

Hvilke tilvalgsdækninger skal du vælge? Godt spørgsmål! Vi tilbyder en række tilvalg til din kaskoforsikring fx udvidet bildækning, leje af erstatningsbil og vejhjælp - så du har mulighed for at strikke den forsikring sammen, der passer præcist til dine behov. Og vi hjælper dig selvfølgelig med at finde ud af, hvad du har brug for.

Hvad koster en god bilforsikring?

Med vores online beregner kan du hurtigt se, hvad vores Bilforsikring med den lovpligtige ansvarsforsikring koster.  

Hvad dækker ansvarsforsikring til bil ikke?

  • Personskade på føreren - Kommer du ud for et solouheld, er du som fører ikke dækket, hvis du får skader eller varige mén. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, om du kan nøjes med at have en almindelig ulykkesforsikring, eller om du skal vælge en førerpladsdækning.

  • Skader på bilen - Heller ikke skader på din bil hører ind under ansvarsforsikringen. Der har du igen brug for en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig. Men hvis du har en bil til en værdi af mere end ca. 20.000 kr., så anbefaler vi det helt klart.

  • Parkeringsskader - Du er ikke dækket af din ansvarsforsikring, hvis du får en bule i din bil, mens du holder på en parkeringsplads, og den ansvarlige er kørt fra stedet. Med en kaskoforsikring kan du vælge at blive dækket ved parkeringsskader, dog med en valgt selvrisiko.   

Spørgsmål og svar om bilforsikring

Dækker Bilforsikringen særlige biler fx el-biler, hybridbiler og veteranbiler?

Ja, Bilforsikringen dækker som udgangspunkt alle biltyper. Kontakt os, hvis du har en særlig bil, så kan vi give dig et tilbud. 

Læs mere om forsikring af el- og hybridbiler

Kan det betale sig at købe en kaskoforsikring til en ældre bil?

Det vil altid være en meget individuel vurdering. Du skal holde bilens værdi og forsikringens pris op mod hinanden – men du skal også se på, om du har råd til selv at erstatte bilen, hvis den bliver stjålet eller totalskadet. Vi rådgiver dig gerne, hvis du har brug for det. Husk, at du altid skal have en ansvarsforsikring, når du køber en bil. Uanset hvor gammel bilen er.

Dækker forsikringen også, hvis bilen bliver kørt af en 17-årig?

Ja, bilforsikringen dækker også 17-årige bilister, som kører din bil, hvis loven i øvrigt er overholdt. Dvs. at den unge bilist blandt andet skal have bestået teori- og køreprøve og køre bilen sammen med en erfaren ledsager (person over 30 år, som har haft kørekort i mindst 10 år).

Læs mere om reglerne for 17-årige bilister her.

Kan jeg få overført anciennitet fra mit tidligere selskab?

Ja, du kan sagtens overføre din anciennitet fra et andet selskab til os. Du skal blot oplyse hvilket selskab og det gamle policenummer.

Hvordan anmelder jeg en skade på min bil?

Anmeld din skade lige her, eller kontakt vores bilskadeafdeling på 33 14 37 48. Vi har et team af skadesbehandlere, som udelukkende er specialiseret i bilskader. De sidder altid klar til at hjælpe dig alle hverdage mellem 08.30 - 16.00.

Læs også vores spørgsmål og svar om bilskader

Husk, at glasskader ikke skal anmeldes direkte. Kontakt i stedet reparatøren direkte, og husk at oplyse, at det er en forsikringsskade.

Dækker forsikringen, hvis jeg låner min bil ud?

Ja, Bilforsikringen dækker også, hvis du låner din bil ud til andre.

Er der selvrisiko på ansvarsforsikring til bil?

Ja, som udgangspunkt er der altid en selvrisiko på ansvarsforsikring til bil. Du har dog selv mulighed for at skrue op og ned for selvrisikoen.

Beregn din pris, og juster din selvrisiko her.

Dækker ansvarsforsikringen også firmabil?

Hvis du kører i firmabil, skal ejeren af firmabilen sørge for at købe bilforsikring til bilen. Du kan læse mere om vores Bilforsikring til erhverv og dine muligheder for at købe ansvars- og kaskoforsikring til bilen her. Du har også mulighed for at vælge flere dækninger til, som passer til specifikke behov, I har I virksomheden.

Dækker Bilforsikringen også en leasingbil?

Ja, du kan sagtens forsikre din leasede bil hos os.

Læs mere her

Dækker forsikringen også, hvis bilen bliver kørt af en 17-årig?

Ja, vores Bilforsikring dækker også 17-årige bilister, som kører din bil, hvis loven i øvrigt er overholdt. Dvs. at den unge bilist skal bl.a. skal bestået teori- og køreprøve og køre bilen sammen med en erfaren ledsager (person over 30 år, som har haft kørekort i mindst 10 år).

Læs mere om reglerne for 17-årige bilister her.

Kan jeg få overført anciennitet fra mit tidligere selskab?

Ja, du kan sagtens optjene anciennitet og overføre den fra et andet selskab til os. Du skal blot oplyse hvilket selskab og det gamle policenummer.

Dækker ansvarsforsikringen også firmabil?

Hvis du kører i firmabil, skal ejeren af firmabilen sørge for at købe bilforsikring til bilen. Du kan læse mere om vores Bilforsikring til erhverv og dine muligheder for at købe Ansvars- og Kaskoforsikring til bilen her. Du har også mulighed for at vælge flere dækninger til, som passer til specifikke behov, I har i virksomheden.

Hvad koster en ansvarsforsikring til bil?

Når du køber vores Bilforsikring, kan du godt nøjes med at købe den lovpligtige Ansvarsforsikring. Prisen afhænger bl.a. af bilens nypris, og hvor længe du har kørt skadefrit. 

Du kan beregne din pris her.

Dækker Bilforsikringen hjemmeboende børn?

Ja. Du skal blot være opmærksom på, at du som udgangspunkt skal betale forhøjet selvrisiko for familiens børn til og med 25 år, når de låner husstandens bil. Er du fordelskunde hos os, betaler du til gengæld ingen forhøjet selvrisiko, når dine voksne børn låner bilen.

Læs mere

Har du brug for rådgivning?

Hvilke dækninger skal du vælge? Hvilken selvrisiko? Hvad med antal kilometer, og er naboen dækket, hvis han låner bilen?

Det er vigtigt, at du har de helt rigtige dækninger, som passer til din familie og jeres kørselsbehov. Og netop derfor sidder vores rådgivere altid klar ved telefonen, så de kan rådgive dig.

Ring til os direkte på 33 45 74 72, eller lad os ringe dig op, når det passer dig.

Ja tak - Ring mig op

I Købstædernes Forsikring passer vi godt på dine data. Du kan læse mere om det her.