Hvad er en lønsikring?

En lønsikring er et supplement til din a-kasse. Den sikrer, at du får en ekstra pose penge oveni dine dagpenge, hvis du mister dit job.  

Fordelene ved lønsikring

En fyreseddel kan være lidt af en mavepuster – ikke mindst økonomisk. For hvem i dagens Danmark med familie og husholdning kan klare sig for dagpenge?

Derfor vælger mange at supplere deres a-kasse med en lønsikring, som kort og godt er en måde at forsikre sig mod løntab. Med en lønsikring får du nemlig udbetalt op til 90% af din bruttoløn, hvis du går hen og bliver ufrivilligt arbejdsløs.
Med nogle lønsikringer får du også andre fordele. Som fx hjælp til at komme i arbejde igen allerede i opsigelsesperioden.

"Med 10.000 kr. før skat får jeg udbetalt 5-6.000 kr. om måneden. Det er nok til at dække huslejen."

René Kristensen
- Far til to hjemmeboende børn

FAQ om lønsikring

Hvad er en lønsikring?

En lønsikring, som nogle også kalder lønforsikring, er et supplement til din a-kasse. Den sikrer, at du får en ekstra pose penge oveni dine dagpenge, hvis du mister dit job.  

Læs om Købstædernes Lønsikring

Hvilken lønsikring er den bedste?

Der er flere ting, du skal være OBS på, når du vælger lønsikring. Bl.a., hvordan den dækker ved sygdom, og om den er med eller uden karens, dvs. om den dækker fra dag 1. Derudover er der også nogle lønsikringer, der er til lønmodtagere, og nogle, der er til selvstændige med egen virksomhed.

Få overblikket

Er lønsikring og lønforsikring det samme?

Det korte svar er ja. Men hvis ret skal være ret, er der faktisk ikke noget, der hedder lønforsikring og heller ikke arbejdsløshedsforsikring. Det korrekte ord er lønsikring.

Hvor meget koster en lønsikring?

Prisen på din lønsikring afhænger især af to ting: Hvor stort et beløb, du ønsker at få udbetalt hver måned, og hvor længe du vil være dækket.

Ring til os på 33 45 74 72 og hør mere eller beregn din pris online.

Hvor kan jeg købe lønsikring?

Du køber den typisk hos et forsikringsselskab (fx Købstædernes Forsikring, TopDanmark eller Tryg) eller hos en a-kasse (som fx Krifa eller Ase).

Hvor længe gælder lønsikring?

Du kan få udbetalt lønsikring i op til 12 måneder pr. ledighedsperiode. Er du fx ledig i en periode på 14 måneder, kan du altså få lønsikring i 12 af de 14 måneder. Over tid kan du få udbetalt lønsikring i 3 separate ledighedsperioder.

Læs mere om Lønsikring her. 

Kan jeg få lønsikring fra dag 1?

Nej, du har det, der kaldes en karensperiode, som typisk er på 30 dage. Her er du i ”karantæne” og får ikke udbetalt penge fra din lønsikring – på samme måde, som du først kan få dagpenge fra din a-kasse efter 1 måneds ledighed.   

Derudover skal du være opmærksom på, at der også er en kvalifikationsperiode for de fleste lønsikringer. Dvs. at du skal betale til forsikringen i et bestemt antal måneder, før du kan få udbetalt penge.

Læs mere her. 

 

Vi ved alt om lønsikring – næsten da

Ring endelig til os, hvis der er noget, du savner svar på.

 

Ring 33 45 74 72

Vi ringer dig også gerne op