Gør sommerhuset forårsklart

Utætheder, løsrevet tagsten eller skader på facaden. Dit sommerhus kan have fået mange skader i vinter, så giv det et forårstjek, så skaderne ikke udvikler sig. Læs, hvad du skal tjekke ved dit sommerhus.

Er dit sommerhus klædt på til foråret?

En grundig gennemgang af sommerhuset i det tidlige forår, hvor du noterer ned, hvad du har fundet af skader og mangler, skaber overblik over forårets og sommerens vedligeholdelsesprojekter. En god gang udluftning og en forårsrengøring er aldrig en tosset idé.

Tjekliste

 1. Tjek for skadedyr

  Kig under tag og tagudhæng for hvepseboer. Vær opmærksom på ekskrementer og gnavemærker fra mus - især omkring elinstallationer, hvor de kan øge risikoen for kortslutning og brand. Tjek tagrummet, hvor en rodet isolering kan være tegn på, at en mår er flyttet ind. Læs mere om skadedyr her.

 2. Gå taget efter

  Se efter utætheder i tagdækningen og i samlingerne. Tjek at taget ligger rigtigt, eller om dele har løsnet sig. Tjek ekstra grundigt ved særligt udsatte steder, som fx ved samlinger af tagflader (skotrender), omkring skorstenen og ved tagvinduer. Fjern nedfaldne grene og lignende.

 3. Afprøv de elektriske installationer

  Gå de elektriske installationer igennem og tjek, om de er blevet påvirket af fugt eller skadedyr. Brug testknappen på husets HFI/HPFI-relæ til at sikre, at relæet slår fra i tilfælde af overbelastning og kortslutning.

 4. Undersøg husets sokkel

  Gennemgå soklen for revner eller skader. Særligt ved tagnedløb og brønde skal du holde øje med fugt. Sørg for at friskluftsriste ikke er gemt bag planter eller andet, der blokere for ventilationen under huset.

 5. Tjek vandrør og afløb

  Undersøg dine vandrør for frostsprængninger. Se rør og afløb efter for tegn på skader og utætheder, inden du tænder for vandet. Tænd så og tjek for utætheder. Læg mærke til, om vandmåleren stadig kører, når vandet er slukket. Gør den det, bør du kontakte en vvs'er.

  Kilde: Bolius

Vil du spare 10% på dine forsikringer?

For at blive fordelskunde hos os skal du have din indboforsikring og to af de følgende:

Men så har du også adgang til 10% besparelse og mange andre fordele.

Bliv Fordelskunde

Har vinteren været hård ved dit sommerhus?

Hvis du finder skader, når du gennemgår sommerhuset, eller der pludselig ryger et vandrør eller en elektrisk installation kortslutter, når du prøver at tænde for kontakten, så kan du anmelde din skade online.

Anmeld skade

Passer dine forsikringer til dit liv?

Vi ved godt, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke forsikringer man har brug for. Vores rådgivere sidder derfor klar til at hjælpe dig. Ring til os på 33 45 74 72, eller bestil en opringning.

Bestil opringning

Relaterede artikler

Indbrud i sommerhuset

Der er flere indbrud i dit sommerhus, når du bruger det. Kom det også bag på dig? Læs hvorfor, og hvordan du kan undgå det.

Derfor virker nabohjælp

Et god forhold til din naboer kan hjælpe jer alle i kampen mod indbrud - og faktisk forhindrer  nabohjælp 1 ud af 5 indbrud.

Undgå skader - det betaler sig

Vi ved rigtig meget om skader, men endnu vigtigere: Vi ved, hvordan man undgår dem. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få masser af gode råd - direkte i din indbakke.