Kaskoforsikring

Hvad er kaskoforsikring til bil, og er det nødvendigt at have en? Se hvad den dækker, og beregn din pris online.

Hvad er kaskoforsikring til bil?

En kaskoforsikring er et tilvalg til din bilforsikring, som dækker, hvis din bil får skader i forbindelse med tyveri, brand, trafikuheld og hærværk. Den dækker også, hvis din bil får buler eller ridser, mens den står parkeret, eller hvis den får et stenslag.

Er kaskoforsikring til bil nødvendig?

I modsætning til den lovpligtige ansvarsforsikring, er det ikke et krav, at du har en kaskoforsikring. Langt de fleste bilejere vælger dog at købe den, især hvis bilen er relativt ny eller dyr. Så er det lidt mindre øv, hvis din bil får store skader, eller den bliver udsat for tyveri.

Har du finansieret din bil gennem lån, er det også muligt, at din bank eller dit pengeinstitut vil kræve, at du har en kaskoforsikring. Er din bil leaset, vil der også være krav om en kaskoforsikring.

Hvad dækker kaskoforsikringen egentlig?

 1. Skader på din bil

  Forsikringen dækker skader på din bil eller tilbehør til bilen - fx ved brand eller hærværk.

 2. Skader efter uheld

  Forsikringen dækker også skader efter sammenstød eller påkørsel af andre

 3. Hjemtransport af din bil fra udlandet

  Forsikringen dækker udgifter, hvis du er involveret i biluheld i udlandet og får brug for hjælp til at få bilen hjem.

 4. Tyveri eller røveri

  Hvis din bil bliver stjålet.

Pris på kaskoforsikring til bil

En kaskoforsikring koster mellem 2.096 kr. og 2.955 kr. om året. Du køber den som et tilvalg til din bilforsikring. På den måde har du både den lovpligtige ansvarsforsikring, der dækker, hvis din bil forvolder skader på andre, og en kaskoforsikring, som dækker skader på din bil – fx tyveri- og parkeringsskader.

Hvordan beregner I min pris?

Bilens mærke, din alder og bopæl, dit kørselsforbrug og antal år, du har kørt skadefri har alt sammen betydning for, hvor meget din kaskoforsikring ender med at koste. Er du fx ung, eller på din første bil, så vil prisen for din kaskoforsikring være noget dyrere end for en ældre elitebilist. Derfor - er du ung med et spritnyt kørekort i lommen og et håndværkertilbud af en bil, er det derfor ikke sikkert, at en kaskoforsikring giver mening i din situation.

Spørgsmål og svar om kaskodækningen

Er det altid en god idé med kaskoforsikring?

Hvis din bil er rigtig gammel, kan det måske ikke altid betale sig at investere i en kaskoforsikring. Er bilens værdi fx under 20.000 kr., bør du nok overveje det en ekstra gang. Er bilen dyrere end 20.000 kr., så kan det stort set altid betale sig at købe en kaskoforsikring.

Gælder kaskoforsikringen også i udlandet?

Hvis du har et uheld med din kaskoforsikrede bil i udlandet, er du dækket af Rødt kort-ordningen. Ordningen giver dig adgang til gratis vejhjælp, og omfatter bl.a. vejhjælp på skadesstedet, bugsering af bilen, hjemtransport af bilen, fremskaffelse af reservedele etc.

Læs mere om Rødt kort

Hvad gør jeg, hvis jeg leaser en bil?

Hvis du leaser din bil, skal du købe en ansvarsforsikring. Langt de fleste leasingselskaber stiller også krav om kaskoforsikring. Kontakt os, hvis du har brug for rådgivning om forsikring af din leasingbil.

Hvad sker der, hvis jeg er involveret i et uheld og ikke er kaskoforsikret?

Har du ikke en kaskoforsikring, når du får en uforskyldt skade på din bil, vil du selv skulle diskutere med modpartens selskab omkring ansvarets placering, bilens værdi og skadens omfang.

Er du utilfreds med sagens udfald, kan du ikke bringe det for Ankenævnet for Forsikring. I sidste ende er din eneste mulighed at anlægge et civilt søgsmål. Er du kaskoforsikret hos os, tager vi dialogen med modpartens selskab.

Kan jeg nøjes med ansvarsforsikring i første omgang og købe kaskodækningen senere?

Ja, det kan du godt. Dog skal bilen besigtiges, før du kan købe en kaskoforsikring, når forsikringen er startet med ansvarsforsikring alene. 

Har du brug for rådgivning?

Hvilke dækninger skal du vælge? Hvilken selvrisiko? Hvad med antal kilometer, og er naboen dækket, hvis han låner bilen?

Det er vigtigt, at du har de helt rigtige dækninger, som passer til din familie og jeres kørselsbehov. Og netop derfor sidder vores rådgivere altid klar ved telefonen, så de kan rådgive dig.

Ring til os direkte på 33 45 74 72, eller lad os ringe dig op, når det passer dig.

Ja tak - Ring mig op

I Købstædernes Forsikring passer vi godt på dine data. Du kan læse mere om det her.