Vinterdæk

Så er det igen blevet tid til at skifte dækkene på bilen. Men behøver du egentligt vinterdæk på bilen?
Svaret er ja.  

Ja, det ER en god idé at skifte til vinterdæk

En vigtig del af forberedelsen til de kolde, glatte måneder er at få styr på bilens dæk. Måske sidder du lige nu og overvejer, om det virkelig er nødvendigt at skifte til vinterdæk, når du nu har et par solide helårsdæk på?

Svaret er entydigt JA. Det ER nødvendigt at skifte til vinterdæk - også selvom helårsdæk er blevet bedre, og snevejr og snedriver i virkeligheden mest er noget din bedstemor kan huske, fra hun var barn. Og lad os så være helt klare i spyttet på, hvorfor du skal skifte til vinterdæk:

  • Vinterdæk har et langt bedre vejgreb end både sommer- og helårsdæk.
  • Bremselængden på vinterdæk er som regel 1-2 gange kortere end sommerdæk.
  • Risikoen for udskridning begrænses betydeligt, når bilen har vinterdæk på.

Du får brug for alle tre egenskaber, når temperaturen ligger og svinger omkring frysepunktet. For selv om der ikke er sne, så skal der ikke meget mere til end lidt nattefrost, morgenrim og fugtighed til at gøre vejbanen meget glat.

Kilder: FDM.dk og bilmagasinet.dk

2 gode råd til dig, der skal ud i vintervejret

1. Skrab ALLE dine ruder fri for frost og rim, HVER GANG du skal ud at køre, så du undgår farlige blinde vinkler.

2. Vær forberedt på situationer, hvor du er nødt til at blive i bilen og vente på hjælp. Sørg for at have en isskraber, skovl, tæppe, lygte, slæbetov, sikkerhedsvest, nødhjælpskasse, advarselstrekant og startkabler i bilen – for en sikkerheds skyld.

Vinterulykker er ofte soloulykker

Glatte veje giver desværre også mange uheld – og vi ser også en stigning i antallet af soloulykker i vinterhalvåret. Ved du, om du er dækket, hvis du kommer ud for en soloulykke, hvor der ikke er en modpart involveret?
En førerpladsdækning er en tilvalgsdækning til din Bilforsikring. Den giver dig en økonomisk sikkerhed, så du kan komme videre i dit liv efter en soloulykke. 

Relaterede artikler

Trafikuheld

Ved du, hvad du skal gøre, hvis du er involveret i et trafikuheld? Det kan være svært at holde hovedet koldt. Vi kan hjælpe.

17 år med kørekort

Nu kan unge sætte sig bare rattet allerede, når de fylder 17. Vi har samlet nogle gode råd og vejledning til dig, som vil sætte dig ved siden af. 

Forsikring og bilferie

Det er fleksibelt, nemt og for enhver pengepung. Bilferien er klart danskernes foretrukne ferieform. Husk forsikringen.

Har du regnet på det?

Førerpladsdækningen kan virkelig gøre en forskel, hvis du kører galt i et solouheld. Og vi anbefaler alle kunder at tage stilling til, om de skal have denne tilvalgsdækning. Kontakt os for at høre mere om dækningen.

Ring 33 45 74 72