Forsikring til din elbil og hybridbil

En god forsikring til dig, der vil køre grønnere.

God forsikring til din el- og hybridbil

Som ejer af en elbil, hybridbil eller plug-in hybrid har du brug for en god forsikring, der er skræddersyet til de skader og problemer, du kan komme ud for.

Elbiler får samme type skader som almindelige biler. Derudover er der selvfølgelige særlige skader, som kun gælder el- og hybridbiler - fx på batteri og elkabler.

Tør for strøm? Ingen problemer

Som elbilejer skal du også være forberedt på situationer, hvor du løber tør for strøm. Derfor anbefaler vi altid, at du også vælger Vejhjælp til din forsikring. Så får du hjælp til at lade din bil op på stedet, eller transport til nærmeste ladestation, så du hurtigt kan komme videre.  

3 fordele ved vores elbilforsikring

 1. Dækker, hvis du løber tør for strøm

  Med Vejhjælp som tilvalgsdækning, får du ladet din bil op på stedet, eller får den transporteret til nærmeste ladestation.

 2. Dækker skader på batteri

  Fx hvis du får en kaskoskade i forbindelse med fx brand eller et trafikuheld, eller hvis der sker kortslutning i batteriet.

 3. Dækker tyveri og skader på elkabel

  Fx hvis du får en kaskoskade i forbindelse med brand eller et biluheld. Vil du undgå at betale selvrisiko ved tyveri- og brandskade på kabel, kan du supplere med tilvalgsdækningen Friskade. 

Få 10 % i rabat på din bilforsikring

Når du samler flere forsikringer hos os kan vi opgradere dig til fordelskunde. Så trækker vi bl.a. 10 % af prisen på alle dine forsikringer hos os.

Ring 33 45 74 72

Sådan dækker vores Elbilforsikring

Standarddækning

 • Den lovpligtige ansvarsforsikring

  Dækker hvis din bil forvolder skade på andre personer eller deres ting, og hvis passagerer i din bil kommer til skade. Læs mere om Ansvarsforsikring

Kaskodækninger

 • Skader på din bil

  Dækker skader på din bil, inklusiv monteret tilbehør fx navigationsanlæg.

 • Reparation af stenslag

  0 kr. i selvrisiko, hvis stenslaget kan repareres. Hvis ruden skal udskiftes, skal du betale selvrisiko.

 • Tyveri af ikke-monteret tilbehør og værktøj

  Når det alene bruges i forbindelse med din bil. Det er fx et sæt sommer- eller vinterdæk - hvis de var placeret i et aflåst rum eller lokale. De er også dækket, hvis de var indleveret til opbevaring hos en bilforhandler/reparatør.

 • Hvis din bil bliver stjålet

  Vi dækker tab af din bil i forbindelse med tyveri eller røveri. Og bliver bilen fundet, så dækker vi også eventuelle skader, bilen har fået i forbindelse med tyveriet og også omkostninger til transport af bilen til din adresse.

 • Ekstraudstyr

  Forsikringen dækker ekstraudstyr for maks. 28.713 kr. (2023). Kontakt os, hvis du har mere udstyr.

 • Erstatningsbil

  Vi dækker omkostninger til en erstatningsbil i en periode, som svarer til en normal reparationsperiode, hvis bilen er til reparation med en skade på et værksted, som er anvist af os. Læs mere

 • Omkostninger i forbindelse med bugsering

  Vi dækker bugsering af din bil til nærmeste reparatør, hvis bilen ikke kan køre fra skadestedet.

 • Redningshjælp, hvis du er involveret i et uheld i udlandet

  Gennem SOS Internationals røde kort får du dækket udgifter til fx bugsering, hjemtransport af dig og bilens passagerer, uforudsete hotelophold i forbindelse med uheldet, fremskaffelse af reservedele m.m.

 • Omkostninger til retshjælp

  Hvis du som bilejer eller bruger af den forsikrede bil kommer ud i en civil retstvist.

 • Batteri og elkabler

  Elkabler og ladekabler til el- og hybridbiler er også dækket. Vær opmærksom på, at ladestationen hører under din Parcelhusforsikring.

Du kan læse mere om kaskodækningerne her

Tilvalgsdækninger

 • Udvidet Bildækning

  • Friskadeforsikring - du betaler ingen selvrisiko, hvis din bil fx bliver stjålet, ved brand, eksplosion, kortslutning og lynnedslag, hvis der falder noget ned på bilen m.m.
  • Glasskader - hvis du får en skade på bilens ruder, glastag, lygteglas eller glasset i sidespejlene. Ved udskiftning af forrude og/eller glastag skal du dog selv betale en mindre selvrisiko.
  • Dækning ved værditab - hvis reparationen af skaden på din bil løber op i et beløb, som er større end 20 % af bilens handelsværdi. Så får du udbetalt en kontant tillægserstatning.
  • Lånebil - hvis dit værksted ikke tilbyder det (op til 500 kr. pr/døgn)
 • Førerpladsdækning

  Du er dækket, hvis du som fører af bilen kører galt og kommer til skade, og ingen andre motordrevne køretøjer er indblandet. Du er også dækket, hvis du kommer til skade, når du stiger ind og ud af bilen. Læs mere om Førerpladsdækning.

 • Dækning ved parkeringsskader

  Dækker hvis andre påkører din bil. Og ikke giver sig til kende. Vi dækker også selvrisikoen.

 • Forsikring af familiens unge bilister

  Ingen forhøjet risiko, når familiens unge under 26 år låner bilen. Samtidig giver vi den unge mulighed for at optjene anciennitet, når den unge senere selv skal købe forsikring. Læs mere

 • Vejhjælp

  Hurtig hjælp, hvis uheldet er ude. Læs mere om Vejhælp.

Læs mere om dækningerne

Har du allerede din Bilforsikring hos os? Log på Mit KF og se dine gældende vilkår.

Spørgsmål og svar om elbiler, hybridbiler og forsikring

Hvad dækker en elbilforsikring?

Med en forsikring til elbiler, hybridbiler og plug-in hybrid får du de samme dækninger som med en almindelig bilforsikring, dvs. en lovpligtig ansvarsforsikring, kaskodækning, og tyveridækning. En elbilforsikring dækker også kaskoskader på batteri og ladekabel.

Hvad hvis elbilen løber tør for strøm?

Løber din elbil tør for strøm, er det godt at have tilvalgt Vejhjælp med i din forsikring. Så kan du ringe SOS Dansk autohjælp, som enten lader bilen op, hvor den er gået i stå, eller transporterer den hen til nærmeste ladestander.

Dækker forsikringen ladekablet til elbil?

Ja, hvis du har en kaskoforsikring og dit ladekabel får en skade, som er dækket af din kaskoforsikring. Dit ladekabel er også dækket i tilfælde af tyveri.

Dækker bilforsikring batteriet til elbil?   

Ja, dit batteri er dækket, hvis der sker kortslutning i batteriet, eller hvis du får en kaskoskade i forbindelse med f.eks. brand eller et trafikuheld.

Find flere svar på dine spørgsmål til vores Bilforsikring her

Har du brug for rådgivning?

Hvilke dækninger skal du vælge? Hvilken selvrisiko? Hvad med antal kilometer, og er naboen dækket, hvis han låner bilen?

Det er vigtigt, at du har de helt rigtige dækninger, som passer til din familie og jeres kørselsbehov. Og netop derfor sidder vores rådgivere altid klar ved telefonen, så de kan rådgive dig.

Ring til os direkte på 33 45 74 72, eller lad os ringe dig op, når det passer dig.

Du kan også beregne din egen pris online.

Ja tak - Ring mig op