En god forsikring til elbil

Vores elbilforsikring dækker din elbil, hybridbil og plug-in hybrid. Se her, hvordan vi hjælper dig, hvis bilens batteri går i stykker, du får pludselige skader, eller løber tør for strøm. Køb online og spar 10 %.

Beregn pris

God forsikring til din el- og hybridbil

Som ejer af en elbil, hybridbil eller plug-in hybrid har du brug for en god forsikring, der er skræddersyet til de skader og problemer, du kan komme ud for.

Elbiler får samme type skader som almindelige biler. Derudover er der selvfølgelige særlige skader, som kun gælder el- og hybridbiler - fx på batteri og elkabler.

3 fordele ved vores Bilforsikring til elbil

 1. Dækker, hvis du løber tør for strøm

  Med Vejhjælp  får du ladet din bil op på stedet, eller får den transporteret til nærmeste ladestation.

 2. Dækker batteri og elkabel

  Med Kasko får du dækket pludselige skader på batteri og elkabel, fx i forbindelse med brand, påkørsel og kortslutning. Du er også dækket ved tyveri.

 3. Betal 0 kr. i selvrisiko

  Med Udvidet Bildækning betaler du ingen selvrisiko, hvis din bil bliver stjålet eller får skader i forbindelse med brand, eksplosion og kortslutning.

God forsikring til din el- og hybridbil

Hos os kan du sammensætte din bilforsikring, så den dækker de mest typiske problemer og skader, du kan opleve som ejer af en elbil.

Vi anbefaler, at din elbilforsikring som minimum indeholder:

 • Ansvarsforsikring dækker, hvis din bil forvolder skader på andre. Husk, at forsikringen er lovpligtig.
 • Kaskoforsikring dækker, hvis der kommer skader på bilen eller dens elkabler og batteri.
 • Vejhjælp giver dig hjælp på stedet, hvis din bil fx løber tør for strøm. 

Overvejer du en kinesisk elbil?

Flere og flere danskere vælger en af de nye kinesiske elbiler, når de skal købe ny bil. De koster nemlig mindre, og ofte tilbyder de flere funktioner end andre elbilmærker. Men de kinesiske elbiler kan give udfordringer, så derfor skal du være særligt opmærksom på følgende:

 • Det kan blive svært at få din bil repareret og serviceret
  Flere af de kinesiske elbilmærker bliver solgt over nettet, og du kan derfor ikke være sikker på, at der findes en forhandler eller værksteder, der uddanner mekanikerne i at servicere og reparere de nye biler. De reparationsvejledninger, der findes, er ofte ikke oversat, og det gør arbejdet endnu sværere for værkstederne.
 • Reservedele kan være umulige at opdrive, hvis du får en skade
  Det kan være rigtig svært at opstøve reservedele til de kinesiske elbiler. Uden de nødvendige reservedele, kan din bil ikke repareres, og du kan risikere, at du må undvære din bil. 
 • Vær obs på, hvor lang tid du kan få dækket en lånebil
  Der er desværre grænser for, hvor længe et forsikringsselskab kan dække en lånebil. Hvis en skade på din bil tager meget lang tid at reparere, kan du risikere selv at skulle betale udgiften til en lånebil.

Sådan dækker vores Elbilforsikring

Standarddækning

 • Den lovpligtige ansvarsforsikring

  Dækker, hvis din bil forvolder skade på andre personer eller deres ting, og hvis passagerer i din bil kommer til skade. Læs mere om Ansvarsforsikring

Kaskodækninger

 • Skader på din bil

  Dækker skader på din bil, inklusiv monteret tilbehør fx navigationsanlæg.

 • Reparation af stenslag

  0 kr. i selvrisiko, hvis stenslaget kan repareres. Hvis ruden skal udskiftes, skal du betale selvrisiko.

 • Tyveri af ikke-monteret tilbehør og værktøj

  Når det alene bruges i forbindelse med din bil. Det er fx et sæt sommer- eller vinterdæk - hvis de var placeret i et aflåst rum eller lokale. De er også dækket, hvis de var indleveret til opbevaring hos en bilforhandler/reparatør.

 • Hvis din bil bliver stjålet

  Vi dækker tab af din bil i forbindelse med tyveri eller røveri. Bliver bilen fundet, så dækker vi også eventuelle skader, bilen har fået i forbindelse med tyveriet og omkostninger til transport af bilen til din adresse.

 • Ekstraudstyr

  Forsikringen dækker ekstraudstyr for maks. 28.713 kr. (2023). Kontakt os, hvis du har mere udstyr.

 • Erstatningsbil

  Vi dækker omkostninger til en erstatningsbil i en periode, som svarer til en normal reparationsperiode, hvis bilen er til reparation med en skade på et værksted, som er anvist af os. Læs mere

 • Omkostninger i forbindelse med bugsering

  Vi dækker bugsering af din bil til nærmeste reparatør, hvis bilen ikke kan køre fra skadestedet.

 • Redningshjælp, hvis du er involveret i et uheld i udlandet

  Gennem SOS Internationals røde kort får du dækket udgifter til fx bugsering, hjemtransport af dig og bilens passagerer, uforudsete hotelophold i forbindelse med uheldet, fremskaffelse af reservedele m.m.

 • Omkostninger til retshjælp

  Hvis du som bilejer eller bruger af den forsikrede bil kommer ud i en civil retstvist.

 • Batteri og elkabler

  Elkabler og ladekabler til el- og hybridbiler er også dækket. Vær opmærksom på, at ladestationen hører under din Husforsikring.

Du kan læse mere om kaskodækningerne her

Tilvalgsdækninger

 • Udvidet Bildækning

  • Friskadeforsikring - du betaler ingen selvrisiko, hvis din bil fx bliver stjålet, ved brand, eksplosion, kortslutning og lynnedslag, hvis der falder noget ned på bilen m.m.
  • Glasskader - hvis du får en skade på bilens ruder, glastag, lygteglas eller glasset i sidespejlene. Ved udskiftning af forrude og/eller glastag skal du dog selv betale en mindre selvrisiko.
  • Dækning ved værditab - hvis reparationen af skaden på din bil løber op i et beløb, som er større end 20 % af bilens handelsværdi, så får du udbetalt en kontant tillægserstatning.
  • Lånebil - hvis dit værksted ikke tilbyder det (op til 500 kr. pr/døgn)
 • Førerpladsdækning

  Du er dækket, hvis du som fører af bilen kører galt og kommer til skade, og ingen andre motordrevne køretøjer er indblandet. Du er også dækket, hvis du kommer til skade, når du stiger ind og ud af bilen. Læs mere om Førerpladsdækning.

 • Dækning ved parkeringsskader

  Dækker, hvis andre påkører din bil og ikke giver sig til kende. Vi dækker også selvrisikoen.

 • Forsikring af familiens unge bilister

  Ingen forhøjet risiko, når familiens unge under 26 år låner bilen. Samtidig giver vi den unge mulighed for at optjene anciennitet, til når den unge senere selv skal købe forsikring. Læs mere

 • Vejhjælp

  Hurtig hjælp, hvis uheldet er ude. Læs mere om Vejhælp.

Læs mere om dækningerne

Har du allerede din Bilforsikring hos os? Log på Mit KF og se dine gældende vilkår.

Vi hjælper, hvis din elbil siger stop

Som elbilejer skal du være forberedt på situationer, hvor din bil løber tør for strøm. Især om vinteren skal du være ekstra opmærksom, da kulde påvirker batteriet ydeevne og rækkevidde.

Derfor anbefaler vi altid, at du tilvælger Vejhjælp som en del af din bilforsikring. Så sørger vi for, at du får hjælp til at lade bilen op, uanset hvor i Danmark din bil går i stå. 

Vi dækker kortslutning i bilens batteri
En anden ting, du kan komme ud for, når du kører i elbil, hybridbil eller plug-in hybrid er kortslutning i batteriet eller andre pludselig batteriskader. Disse kan bl.a. forekomme som følge af en kollision eller et andet trafikuheld. Her er det vigtigt, at din bil har Kaskodækning. Så kan du få dækket skader på både bilen og dens batteri.     

Vi dækker tyveri af ladekabler 
Desværre ser vi ofte, at ladekabler bliver stjålet eller beskadiget, alene af den årsag at mange elbilejere opbevarer dem i eller uden for bilen. De er desuden ret dyre og derfor attraktive for tyvene.  Med vores Kaskodækning får du erstatning for stjålne ladekabler. Supplerer du desuden med tilvalgsdækningen Udvidet Bildækning, betaler du 0 kr. i selvrisiko.

Hvad dækker forsikringen til elbil ikke?
Hvad din elbilforsikring dækker, afhænger af dine personlige tilvalg. Du kan godt nøjes med en ansvarsforsikring, som desuden er lovpligtig at have. Her skal du blot være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker udgifter, hvis din bil fx får skader i et biluheld, dit ladekabel bliver stjålet, eller hvis din bil går i stå, fordi den løber tør for strøm. Derudover er det godt at være opmærksom på, at du selv skal betale det, der kaldes selvrisiko.

Sådan får du den billigste elbilforsikring

Prisen på din bilforsikring hos os afhænger især af bilens nyværdi, din alder, hvor meget du kører årligt, og hvor længe du har kørt uden skader. Derudover er der flere ting, du kan overveje, for at spare penge og holde prisen på forsikringen nede.

 • Vælg en høj selvrisiko
  Jo højere selvrisiko, jo lavere pris. Du skal blot være opmærksom på, at du skal kunne betale beløbet af egen lomme, hvis din bil får en skade.
 • Overvej dine tilvalg
  Du kan godt nøjes med en bilforsikring, som kun indeholder den lovpligtige ansvarsforsikring. Husk blot, at forsikringen så ikke dækker vejhjælp eller kaskoskader i forbindelse med fx påkørsel.
 • Køb online og spar 10 %
  Når du køber dine forsikringer online, får du automatisk 10 % rabat. Samler du flere forsikringer hos os, kan vi desuden opgradere dig til fordelskunde og give dig yderligere 10 % rabat.

Få en billig forsikring til din elbil

Er du en erfaren bilist, og nøjes du med den lovpligtige ansvarsforsikring, kan du få en bilforsikring til lav pris. Brug vores beregner til at sammensætte den bedste dækning for dig, og se din årlige pris.

Spørgsmål og svar om elbiler, hybridbiler og forsikring

Hvad dækker en elbilforsikring?

Med en forsikring til elbiler, hybridbiler og plug-in hybrid kan du vælge de samme dækninger som til en almindelig type bil. Det vil sige den lovpligtige Ansvarsforsikring, Kaskodækning, Vejhjælp, Udvidet Bildækning og Førerpladsdækning. Har du børn i huset mellem 17 og 26 år, kan du også tilvælge dækningen Ung fører bonus.

Hvad hvis elbilen løber tør for strøm?

Løber din elbil tør for strøm, er det godt at have Vejhjælp med i din forsikring. Så kan du få autohjælp, som enten lader bilen op, hvor den er gået i stå, eller transporterer den hen til nærmeste ladestander.

Dækker forsikringen ladekablet til elbil?

Ja, hvis du har en kaskoforsikring og dit ladekabel får en skade, som er dækket af din kaskoforsikring. Har du kaskoforsikring hos os, er dit ladekabel også dækket i tilfælde af tyveri.

Dækker bilforsikring batteriet til elbil?   

Ja, bilens batteri er dækket, hvis der sker kortslutning i batteriet, eller hvis du får en kaskoskade i forbindelse med fx brand eller et trafikuheld.

Hvornår skal man betale selvrisiko?

Som udgangspunkt betaler du selvrisiko, når du får en skade, som din elbilforsikring dækker. Hvor meget, du skal betale, afhænger af din valgte selvrisiko. Er du ikke særlig risikovillig, eller har du et stramt budget, kan du tilkøbe Udvidet bildækning. Så dækker forsikringen også reparationsudgifter i forbindelse med en lang række skader, uden at du selv skal betale selvrisiko.

Hvordan forsikrer man en leaset elbil?

Du forsikrer din leasede bil på samme måde som din egen bil. Du skal blot være opmærksom på, at leasingselskabet ofte kræver, at bilens forsikring inkluderer en kaskodækning. Så kan de nemlig få erstatning for større skader. Af samme årsag står leasingselskabet nogle gange selv for at forsikre sine elbiler og plug-in hybridbiler. 

Find flere svar på dine spørgsmål til vores Bilforsikring her

Få professionel og ærlig rådgivning

Hvordan bør du være dækket som elbilejer? Hvor mange i familien må bruge bilen? Og hvordan dækker forsikringen, hvis der pludselig opstår brand i din elbils batteri? Der er mange ting at overveje, når du køber bilforsikring til elbil, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til vores rådgivere på 33 45 74 72. Så sørger vi for, at du får den rette bilforsikring, og at din elbil er godt dækket. Du kan fange os alle hverdage kl. 08:30-16:00 eller lade os ringe dig op, når det passer dig.

Ja tak - Ring mig op

I Købstædernes Forsikring passer vi godt på dine data. Du kan læse mere om det her.