banner-image

Ansvarsforsikring

Den er lovpligtig. Og det er der en ret god grund til. Bliv klogere på, hvorfor det er vigtigt at have en ansvarsforsikring.

Ansvarsforsikring til din bil

Uanset om du har den nyeste Tesla eller en skramlet folkevogn, så er det ens for alle bilejere; en ansvarsforsikring er lovpligtig. Det samme gælder, hvis du er ejer af en motorcykel eller en knallert.

Bliver dit køretøj involveret i et uheld, er det ansvarsforsikringen, der betaler erstatning til de personer, der eventuelt er kommet til skade.  Selv om du fx påkører en fodgænger, som går lige ud foran din bil uden at se sig for, er det alligevel køretøjets ansvarsforsikring, der dækker personskaden. Forsikringen dækker desuden, hvis der kommer skader på andre biler, cykler, huse etc.

Det dækker ansvarsforsikringen ikke

Alle passagerer i bilen er altså fuldt dækket af ansvarsforsikringen. Er du til gengæld ude for et solouheld, fx ved glat føre, er du ikke berettiget til erstatning. Derfor er det vigtigt, at du som bilist har overvejet, om du kan nøjes med at have en almindelig ulykkesforsikring, der klarer det - eller om du skal overveje at købe en førerpladsdækning.

Læs mere om førerpladsdækning.

Får føreren af bilen (uanset om det er dig selv eller en anden) ødelagt ting i forbindelse med en ulykke, erstattes tingene heller ikke under ansvarsforsikringen. Det samme gælder, hvis der sker skader på et tilkoblet køretøj eller en anhænger.

Heller ikke skader på din bil hører ind under ansvarsforsikringen. Der har du brug for en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig. Men hvis du har en bil til en værdi af mere end ca. 20.000 kr., så anbefaler vi det helt klart.

Læs mere om kaskoforsikring

Du er ikke dækket af din ansvarsforsikring, hvis du får en bule i din bil, mens du holder på en parkeringsplads. Du skal derimod købe en kaskoforsikring, som dækker bilens skader, uanset om der er en ansvarlig modpart eller ej. Vi opkræver dog en selvrisiko.

Førerpladsdækning og andre tilvalg

Du skal først og fremmest føle dig tryg, når du sætter dig bag rettet i din bil. Og måske skal der for dig lidt mere til end bare den lovpligtige del af ansvarsforsikringen. Har du en kaskoforsikring kan vælge flere dækninger, som sikrer dig i bilen.

Måske vil du prioritere at stille dig selv i en bedre situation, hvis du kommer ud for et solouheld. Ender du i en soloulykke, vil der i sagens natur ikke være en modpart og modpartens forsikringsselskab, som kan udbetale erstatning til dig. Men har du købt en førerpladsdækning, er du faktisk dækket på samme måde, som hvis du kunne kræve personskadeerstatning. Dvs. at du fx kan få dækket tabt arbejdsfortjeneste, tab af erhvervsevne samt svie og smerte.

Vi i tilbyder en række andre tilvalg til din kaskoforsikring fx udvidet bildækning, lånebil og vejhjælp - så du har mulighed for at strikke den forsikring sammen, der passer præcist til dine behov. Ring til os på 33 45 74 72 - eller:

Beregn din samlede pris her

 

 

Førerpladsdækning og andre tilvalg

Spørgsmål og svar om bilforsikring

Gælder ansvarsforsikringen også, hvis jeg har lånt min bil ud?

Ja. Låner du bilen ud til fx en ven, så er det stadig din ansvarsforsikring, der dækker. Husk at have en aftale med din ven om, hvem der betaler, hvis din ven kører galt. Du får regningen for selvrisikoen – hvem der betaler, er en sag mellem dig og din ven.

Hvordan er jeg dækket, hvis der sker skade på trailer eller campingvogn?

Kører du med trailer, campingvogn eller andet påhængskøretøj, skal du have en separat forsikring til det. Bilens ansvarsforsikring dækker ikke skader på tilkoblede køretøjer.

Hvis de tilkoblede køretøjer selv forårsager skade, hører det dog under ansvarsforsikringens område.

Stiger min pris, hvis jeg har haft en skade?

Nej. Din pris stiger ikke efter skade, og afhænger ikke af, hvor mange kilometer du kører. Faktisk falder prisen efter to år uden skader, indtil du er på det billigste præmietrin, medmindre du har haft en belastende skade.

Gælder ansvarsforsikringen i udlandet?

Din bil er dækket i Europa og de øvrige lande, der er med i Grønt Kort-ordningen. Du er automatisk dækket af Grønt Kort-ordningen, når du køber en ansvarsforsikring hos os.

Hvornår gælder ansvarsforsikringen fra?

Du er ansvarsforsikret, så snart du har registreret bilen til os.

Kan jeg overføre anciennitet fra mit tidligere forsikringsselskab?

Ja, det kan du godt. Vi skal bare kende selskabets navn og dit gamle policenummer.

Relaterede artikler

Tag din forsikring med på bilferie 

Med en bilforsikring hos os behøver du ikke bekymre dig på ferien. Læs mere

Gode råd til 17-årige med kørekort 

Råd og vejledning til dig, der kender en 17 årig med kørekort. Læs mere

Har du brug for en kaskoforsikring? 

For mange er bilen det vigtigste transportmiddel både til arbejde, eller når familien skal i skoven. Læs mere

Når uheldet er ude 

Hvad gør du, når skaden er sket? Læs mere

Har du førerpladsdækning?

Mange ved ikke, at de ikke er dækket af deres standard bilforsikring, hvis de kommer til skade i en soloulykke. Bliv klogere på førerpladsdækning her. Læs mere

Har du husket vejhjælp, inden du tager på bilferie? 

Vejhjælp er en tilvalgsforsikring til kaskoforsikring. Se hvad vi kan tilbyde, når du køber vejhjælp hos os. Læs mere